Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Bylinková soľ

Publikované 16-09-2016 2454
Obľúbené0

Základ tvoria doma nasušené bylinky podľa chuti a obľuby - nechtík, petržlenová vňať, rozmarín, cesnak, ligurček, tymián tak, aby boli chutné a lahodili aj oku.  Všetky bylinky teda dôkladne umyjeme, cesnak ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a necháme všetko vysušiť. (alebo môžeme pridať už sušený cesnak z našej ponuky ) Potom pridáme do mažiara spolu s himalájskou soľou, ktorá nielenže obsahuje minerály potrebné pre telo ale je aj krásna ružová a v priehľadnej dózičke to bude pastva pre oči. Odporúčam pridať tiež sušený medvedí cesnak :)

 (Tento recept pre vás pripravila Magdalénka z Kuchyně a zahrada )

a ďalší recept na bylinkovú soľ od Evky Francovej - Kuchařka ze Svatojánu.)

Dochádzali mi zásoby kuchynských byliniek, ktoré mám nasušené z leta, tak som siahla po bylinách liečivých, ktorých mám stále dosť (sme zdraví a vlastne som ich tento rok skoro nepotrebovala). Nakrájala som a usušila paličku cesnaku, pridala sušené bylinky: ligurček, trochu šalvie, tymián, pamajorán, zádušník (tým som nešetrila), materinu dúšku a nechtík. Všetko som to spoločne s himalajskou soľou nadrvila v ťažkom kamennom mažiari. Tá vôňa!

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa