
Ovocie
Všetko o zelenine a ovocí. Ako spracovať, zbierať a využiť zeleninu a ovocie? Ktoré druhy zeleniny a ovocia sú vhodné pri konkrétnych zdravotných problémoch?
Ajurvédske extrakty - Amalaki Rasayan
Amla (Emblica officinalis) je veľmi bohatý zdroj vitamínu C (niektoré zdroje uvádzajú Amlu ako najbohatší zdroj vitamínu C na planéte). Bylinné extrakty, ktoré sa v ajurvédskej medicíne využívajú na ochranu organizmu,...
Čítať ďalej
Rakytník je nenáročná a najskromnejšia drevina čo sa týka kvality pôdy a ovzdušia. Dlho bola považovaná v našich končinách len za okrasný ker.
Čítať ďalej
Liečivé šťavy - graviola šťava
Šťava z gravioly sa používa pri onkologických ochoreniach, proti rakovinovým bunkám
Čítať ďalej
Amalaki alebo indický egreš. Poznáte ho?
Ako by ste zjedli 2 kg pomarančov, 6 kíl banánov alebo 15 kíl jabĺk. Ayurvédska medicína používa AMALAKI už po dlhé stáročia ako jeden z najúčinnejších prostriedkov pre ...
Čítať ďalej
Kvasená kapusta? Máme recept na tú najlepšiu!
Jedným z najtradičnejších zdrojov vitamínov v zime je aj kyslá kapusta. Pripraviť si ju môžete aj v obmedzených podmienkach bytu. Ako? Našli sme pre vás tie najlepšie tipy na kvasenie kapusty.
Čítať ďalej
Ocot vyrobený z domácich jabĺčok je tým najlepším liekom na mnohé ochorenia. Pomáha pri čistení krvi, pretože zvyšuje zrážanlivosť a podporuje tvorbu červených krviniek.
Čítať ďalej
Ako si doma urobiť známe žlté dochucovadlo zvané vegeta
Čítať ďalej
Cvikla ako červená repa s krásnym "letokruhom" uprostred ako ďalší zázrak prírody
Čítať ďalej
Veľa ľudí nepozná skutočné rozdiely medzi jednotlivými „džúsmi“. Snáď len ten najzákladnejší – lepší je ten, ktorý obsahuje 100% ovocia a nie „limonáda“ zložená z vody a cukru...
Čítať ďalej
Určite ste aj vy stáli pred otázkou – čo je lepšie – odšťavovanie alebo mixovanie? Ktoré ponúka viac zdravotných výhod? Džúsy aj smoothies sú dva rôzne spôsoby spracovania ovocia a zeleniny
Čítať ďalej