
Zaváranie a konzervovanie
Urodilo sa vám tento rok vo vašej záhrade niečoho prebytok? Máte dobrý zdroj na kvalitné ovocie, či zeleninu? Neváhajte a spravte si zásoby na celú zimu, určite to neoľutujete a potešíte sa zakaždým, keď v zime otvoríte svoju špajzu. My vás naučíme ako šetrne konzervovať zeleninu a ovocie tak, aby si zachovali čo najviac zdraviu prospešných látok pre náš organizmus.
Kvasená zelenina PICKLES - účinná podpora imunity a zdravia
Kvasená zelenina je plná vitamínov C a B, mnohých minerálov a enzýmov v ľahko prijateľnej podobe a tiež dôležitých živých baktérií kvasenia, čo sú prirodzené probiotiká
Čítať ďalej
Kvasená kapusta? Máme recept na tú najlepšiu!
Jedným z najtradičnejších zdrojov vitamínov v zime je aj kyslá kapusta. Pripraviť si ju môžete aj v obmedzených podmienkach bytu. Ako? Našli sme pre vás tie najlepšie tipy na kvasenie kapusty.
Čítať ďalej
Rakytníkový sirup vyrobený doma
Instantná dávka vitamínu C, ktorá vám bude dopriata v tomto skvelom kyslastom sirupe, vás postaví na nohy počas začiatkov ochorení dýchacích ciest, či nádchy.
Čítať ďalej
Ocot vyrobený z domácich jabĺčok je tým najlepším liekom na mnohé ochorenia. Pomáha pri čistení krvi, pretože zvyšuje zrážanlivosť a podporuje tvorbu červených krviniek.
Čítať ďalej