
Mrazenie, sušenie, konzervovanie
Ako správne mraziť ovocie, bylinky, ako sušiť bylinky a aké iné spôsoby konzervovania využiť na uchovanie živín v potravinách a liečivách?
Ako si doma urobiť známe žlté dochucovadlo zvané vegeta
Čítať ďalej
Veľa ľudí nepozná skutočné rozdiely medzi jednotlivými „džúsmi“. Snáď len ten najzákladnejší – lepší je ten, ktorý obsahuje 100% ovocia a nie „limonáda“ zložená z vody a cukru...
Čítať ďalej
O jedlých burinách z našich záhrad, pripravené v spolupráci s Dankou z denníka Plus jeden deň, ktorá ma navštívila u mňa doma, aby na vlastné oči videla, čo všetko sa dá zjesť a využiť
Čítať ďalej
Ako správne mraziť bylinky a ovocie
Mrazenie je (spolu so sušením) jedným z mojich najobľúbenejších spôsobov uchovávania ovocia, zeleniny a byliniek. Pretože je rýchle a zdravé.
Čítať ďalej
Konzervovanie potravín už dávno nie je len zaváranie, sterilizácia a varenie džemov. V poslednej dobe stále väčší boom zaznamenáva najmä návrat k tradíciám – k sušeniu...
Čítať ďalej