Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Boľavé kĺby, nohy, DNA

Publikované 10-09-2016 10081
Obľúbené0

Na boľavé kĺby a reumu

Celkový kúpeľ z kostihoja lekárskeho

Listy kostihoja lekárskeho sú vhodné ako prísada do kúpeľa. V 5 litroch studenej vody sa 12 hodín namáča 500g listov kostihoja lekárskeho. Studený výluh sa potom zohreje, precedí sa a prileje do kúpeľovej vody. Srdce musí byť pri kúpaní nad vodou. Po 20-minútovom kúpeli sa netreba utierať, len zabaliť do kúpacieho plášťa a ľahnúť si na hodinu do postele.

Tinktúra z kostihoja lekárskeho

Denné potieranie tinktúrou z kostihoja lekárskeho prinesie rýchlu úľavu.

Korene kostihoja lekárskeho sa umyjú a vyčistia kefkou, nakrájajú sa nadrobno a naložia do fľaše. Korene sa zalejú 38- až 40- percentnou ražnou pálenkou tak, aby boli zakryté a fľaša sa nechá stáť aspoň dva týždne na teplom mieste. Tintkúrou sa denne natierajú kĺby sužované reumou.

Olej z ľubovníka bodkovaného

Na vonkajšie používanie pri reume sa osvedčil aj olej z ľubovníka bodkovaného.

Čerstvé kvety a puky ľubovníka bodkovaného sa naložia do fľaše a zalejú olejom tak, aby boli kvety úplne zakryté. Fľaša sa odloží aspoň na tri týždne na teplé miesto. Po čase sa olej zafarbí načerveno.

Olej z dúšky

Olej z dúšky je tiež účinný liečebný prostriedok proti reumatizmu.

Čerstvo nazbierané kvety dúšky sa naložia do fľaše a zalejú olejom tak, aby boli byliny zakryté. Fľaša sa odloží na tri týždne na teplé miesto. Takto získaným olejom sa potierajú reumou sužované kĺby.

Celkový kúpeľ z pŕhľavy

Celkový kúpeľ z pŕhľavy je tiež účinný pri dne a reume. V 5 litroch studenej vody sa 12 hodín namáča 200g pŕhľavy. Studený výluh sa potom zohreje, precedí sa a prileje do kúpeľovej vody. Srdce musí byť pri kúpaní nad vodou. Po 20-minútovom kúpeli sa netreba utierať, len sa zabaliť do kúpacieho plášťa a ľahnúť si na hodinu do postele.

Tintkúra z pagaštana konského

Päť až 6 gaštanov sa nakrája na plátky aj s hnedou šupkou a naloží sa do litra 38- až 40- percentnej ražnej pálenky. Po 14 dňoch možno už tinktúru používať na potieranie pri reumatických a iných podobných ťažkostiach.

Dna - ako si pomôcť

Celkový kúpeľ z kostihoja lekárskeho

200g listov kostihoja lekárskeho sa namáča 12 hodín v 5 litroch studenej vody. Studený výluh sa potom zohreje a naleje do kúpeľovej vody. Srdce musí byť nad vodou. Po 20-minútovom  kúpeli sa netreba utierať, len sa zabaliť do kúpacieho plášťa a ľahnúť si do postele na jednu hodinu.

Celkový kúpeľ z pŕhľavy

200g pŕhľavy sa zaleje asi 5 litrami horúcej vody, nechá sa stáť pol minúty, precedí sa a naleje do kúpeľovej vody.

Srdce musí byť nad vodou. Kúpeľ má trvať dvadsať minút, po kúpeli sa netreba utierať, len sa zabaliť do kúpacieho plášťa a ľahnúť si na jednu hodinu do postele.

Deväťsil lekársky

Jedna zarovnaná čajová lyžička koreňa deväťsilu lekárskeho na šálku sa namáča 12 hodín v studenej vode. Studený výluh sa potom zohreje, precedí a pije sa po dúškoch jedna až dve šálky denne.

Tinktúra z veroniky lekárskej Dve kopcovité hrste kvitnúcej veroniky lekárskej sa nadrobno nakrájajú, naložia sa do fľaše a zalejú 1 litrom 38- až 40-percentnej ražnej pálenky.

Uzavretá fľaša sa odloží aspoň na dva týždne na teplé a tmavé miesto. Získaná tinktúra sa vtiera do častí tela sužovaných dnou. Popritom sa užíva trikrát denne 15 kvapiek tinktúry z veroniky lekárskej vo vode alebo v čaji.

Kukurica siata

Jedna kopcovitá čajová lyžička koncovej metliny kukuričných kláskov sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť a precedí sa. Z tohto čaju sa užíva jedna polievková lyžica každé dve až tri hodiny.

Obklad z paprade samčej

Čerstvé listy paprade samčej oddelené od hlavnej stonky treba poukladať na uterák a na noc sa tým zabaliť.

Plavúň obyčajný

Jedna zarovnaná čajová lyžička plavúňa obyčajného na šálku sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť a precedí sa. Pije sa po dúškoch denne jedna šálka ráno na lačný žalúdok počas viacerých dní.

Praslička poľná

Ako preventívne opatrenie proti reume, dne a nervovým bolestiam sa odporúča vypiť denne jednu šálku čaju z prasličky roľnej. Jedna kopcovitá čajová lyžička prasličky roľnej sa zaleje horúcou vodou, nechá pol minúty stáť, precedí sa a pije po dúškoch.

Prvosienka jarná

Jedna kopcovitá čajová lyžička prvosienky jarnej (používajú sa len vrchné kvetné okolíky) na šálku sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a pije po dúškoch denne dve až tri šálky.

Púpava lekárska

Pre svoje krv prečisťujúce účinky je púpava lekárska účinná bylina v boji proti dne. V čase kvitnutia sa zbierajú stonky púpavy, umyjú sa a jedia surové denne 10 kusov.

Puškvorec obyčajný

Jedna zarovnaná čajová lyžička koreňa puškvorca sa namáča 12 hodín v studenej vode. Studený výluh sa potom zohreje, precedí sa a pije jeden dúšok pred jedlom a po ňom. Jedna šálka na deň, samozrejme, rýchlo vychladne, preto treba čaj pred každým dúškom zohriať v horúcom vodnom kúpeli.

 

Tinktúra z pagaštanu konského (nejedlý gaštan) na boľavé nohy, kĺby, kŕčové žily, dnu,.....


Do zaváraninovéhe zatváracieho pohára alebo inej sklenej nádoby dáme na štvrťky alebo hrubšie pláty nakrájané gaštany a zalejeme bielym alkoholom (40% a viac), necháme lúhovať najmenej 3 týždne, vznikne tinktúra - tmavá tekutina, ktorou potierame boľavé nohy, kĺby, svaly. Odporúčam dať do nádobky s rozprašovačom pre ľahšie nanášanie. 

POZOR! Nie je na vnútorné použitie!!!

Žihľavová kúra z mladých výhonkov


Žihľava sa používa najmä pri reumatických problémoch,bolestiach a zápaloch kĺbov, pri problémoch s prostatou (v tomto prípade sa používa extrakt z koreňa). Žihľavový čaj zlepšuje tepenné prekrvenie. Najúčinnejšia je však táto bylina ako prostriedok na čistenie krvi. Najvhodnejšie sú na tento účel mladé čerstvé výhonky nazbierané v dňoch Panny. V 100g je až 200miligramov vitamínu C – teda 4 krát viac ako v citrónoch!

Ako na to: Dve kávové lyžičky najemno nasekanej mladej žihľavy zalejeme na 20 až 30 sekúnd mierne vriacou vodu. Potom rýchlo scedíme. Sušené listy necháme lúhovať 3 až 5 minút. Pijeme 1 liter nálevu po malých šálkach počas dňa. Kúru je vhodné držať aspoň dva týždne.
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa