Kliknite pre viac produktov
No products were found.

Amalaki Rasayan kapsuly 60cps PLANET AYURVEDA

Amla (Amlaki, Amalaki) známa tiež pod názvom indický egreš je len malou bobuľkou, ale neuveriteľne bohatým prírodným zdrojom vitamínu C. Je to jeden z najbohatších prírodných zdrojov vitamínu C vôbec. Okrem toho pozitívne vplýva na zníženie hladiny cholesterolu a obsahuje mnohé antioxidanty, ktoré napomáhajú v boji s voľnými radikálmi.

Čítať ďalejShow less
17,90 € (s DPH)
*
Skladom u dodávateľa
Kód:
4441
Obľúbené0
Pridať do želaní
Môže sa vám tiež páčiť
Popis

Amalaki obsahuje toľko vitamínu C ako 30 pomarančov

100 g amalaki obsahuje 1200 - 1500 mg prírodného vitamínu C

.

Nie je Amalaki ako Amalaki alebo čo znamená Rasayan

O Amalaki ste už možno čítali. Viac informácií nájdete aj u nás nižšie na tejto stránke alebo v samostatných článkoch.

Čo je ale dôležité vedieť, keď si vyberáte Amalaki: Z akého zdroja Amalaki pochádza (šlachtená odroda alebo divá)? Je to šlachtené Amalaki, geneticky modifikované Amalaki alebo divé Amalaki (wild). Rozdiel si môžeme predstaviť asi ako medzi divou a šlachtenou čučoriedkou.

Divé Amalaki je malé, trpkokyslé a má veľkú kôstku. Na kúsky ho určite nenakrájate. Zle sa s ním pracuje. Ale práve divé Amalaki odporúča ajurvéda vo svojich spisoch. Preto my používame iba divú odrodu.

Jedná sa o surové ovocie, prášok, kapsule plnené obyčajným práškom alebo extrakt z Amalaki?

Zvyčajne keď uvidíte kúsky ovocia alebo prášok, vždy sa jedná o šlachtený druh. U nás nájdete extrakt. A nielen to. Naše Amalaki je Rasayan. Je to špeciálny spôsob prípravy, kedy sa extrakt z Amalaki (v našich kapsuliach je sila extraktu 4:1) prelieva surovou šťavou Amalaki a tá sa vždy nechá vyschnúť. Tento proces sa zopakuje 100x. Takto sa účinok ešte zosilní.

Kapsuly sú 100% vegetariánske. Jedná sa o čisto prírodný produkt bez akýchkoľvek chemikálií, aditív či lacných plnív. V kapsuliach používame vysoko účinný štandardizovaný extrakt z rastliny. Zdôrazňujeme, že nepoužívame surový prášok z rastliny a nepridávame do kapsulí žiadne ďalšie prídavné látky. No a potom tie klasické informácie, ako či sa jedná o vegetariánske kapsule, aký silný je extrakt, obsahuje iba extrakt alebo aj pomocné látky a plnivá atď.

.

Amalaki a Vitamín C Bobule amly (známej aj pod názvami amalaki, amlaki, či indický egreš) sú jedným z najbohatších zdrojov prírodného vitamínu C, čo vysvetľuje ich kyslú chuť. Dužina amly predstavuje cca 90% z celej bobule a tvorí ju zo 70 % tekutina.

Vitamín C je nevyhnutným vitamínom pre ľudí. Je potrebný pre syntézu medzibunkového spojiva „kolagénu“, ktoré je zodpovedné za udržiavanie jednotlivých buniek ľudského tela pokope. Ako antioxidant pôsobí vitamín C v tele ako policajt. Redukuje v tele voľné radikály, ktoré sa v tele neustále tvoria ako výsledok rôznych chemických reakcií a môžu potenciálne poškodiť telo.

Vitamín C je taktiež dôležitý pre rast zubov (dôležitá stavebná látka). Okrem toho napomáha vitamín C telu prisvojovať si železo z potravy (spolu s bylinami bohatými na železo sa využíva pri problémoch s krvotvorbou a anémii). Zatiaľ čo potkany dokážu syntetizovať vitamín C, my ľudia toho nie sme schopní. Musíme si zabezpečovať dostatočnú hladinu vitamínu C prostredníctvom potravy.

Známou chorobou z nedostatku vitamínu C je skorbut. Môžete ho spoznať podľa opuchnutých ďasien, ktoré môžu krvácať, oneskoreného zaceľovania rán, či zlého rastu zubov u detí. Dospelý by mal denne prijať 75 mg vitamínu C, dieťa 30 mg, tehotná žena 100 mg a kojaca matka až 150 mg vitamínu C denne. V medicíne sa používa vitamín C na liečbu infekcií, vredov, popálenín, urýchlenie hojenia zlomenín atď.

.

Ďalšie účinky Amalaki

Okrem toho, že je amla jedným z najbohatších prírodných zdrojov vitamínu C, v ajurvéde sa využívajú aj jej ďalšie vlastnosti: Štúdia Oddelenia potravín a výživy na Univerzite v Delhi preukázala, že amla (emblica officinalis) dokáže znížiť vysokú hladinu cholesterolu. Tejto štúdie sa zúčastnili muži vo veku 35-55 rokov s vysokými úrovňami zlého cholesterolu.

Amla je jednou z troch zložiek známeho prípravku Triphala. Využíva sa u nej jej omladzujúca vlastnosť (v ajurvéde tzv. rasayana), dodáva silu a sviežosť. Čínski výskumníci zistili, že amla je bohatým zdrojom rôznych chemických látok, ako je quercetín, kyselina gallová, kyselina ellagová (ktoré nájdete aj v zelenom čaji) a ďalších menej známych zložiek...

Všetky tieto zložky sú silné antioxidanty. Pomáhajú chrániť telo pred voľnými radikálmi, čím zabraňujú vzniku vážnych chorôb, akými je napr. rakovina.

Niekoľko štúdií na zvieratách preukázalo preventívny účinok amly pred hromadením ťažkých kovov v tele (ako sú hliník, ortuť alebo nikel). Keď bol použitý samotný vitamín C, v porovnaní s amlou sa dosiahla iba čiastočná ochrana pred ťažkými kovmi.

Amla sa používa aj pri chorobách očí a to najmä pri zápaloch očí. Zlepšuje stav v prípade krátkozrakosti a celkovo má vynikajúci vplyv na zlepšenie zraku.

.

Amalaki a Ajurvéda

Amalaki sa v ajurvéde využíva nie len kvôli svojim vlastnostiam popísaným vyššie. V ajurvédskej medicíne sa používa ako jeden z najsilnejších prostriedkov na zníženie Pitta dóše.

Je preto vhodné na všetky Pitta problémy: problémy s trávením (zápal žalúdka, pálenie záhy), choroby pečene, choroby očí, kožné ochorenia, problémy s krvou.

Zaujímavé informácie o Amalaki:

TOP 10 účinkov Amalaki Vitamín C (článok)

AMALAKI - účinky a použitie (video)

Ajurvédske vlastnosti Amalaki: Vata - Pitta -- Kapha =

Amalaki má veľmi silný vplyv na zníženie dóší Vata a Pitta.

.

Balenie a zloženie Amalaki Rasayan Planet Ayurveda

V kapsuliach používame štandardizovaný extrakt z ovocia rastliny. Zdôrazňujeme, že nepoužívame surový prášok z rastliny a nepridávame do kapsulí žiadne ďalšie prídavné látky.

Balenie: 60 ks kapsulí. Kapsuly sú 100% vegetariánske.

Odporúčané dávkovanie: 1 kapsula 2 x denne.

Obsah 1 kapsuly: až 500 mg štandardizovaného extraktu 4:1. 100% štandardizovaný extrakt 4:1 z ovocia divokej odrody rastliny Emblica Officinalis, wild (Amla, Amalaki). poťah kapsuly z celulózy rastlinného pôvodu.

Odporúčané kombinácie s Amalaki Rasayan podľa Dr. Gulatiho:

V chrípkovom období a pri histamínovej intolerancii pridajte Kurkumín.
Pri vysokom krvnom tlaku pridajte kapsule Arjuna.&
V menopauze pri návaloch, pri silnej menštruácii pridajte Shatavari.
Ako prevenciu pri vírusových ochoreniach a bežných prechladnutiach pridajte Immune Booster.

Upozornenie: Pre lepší účinok odporúčame dodržať medzi jedlom a ajurvédskymi produktami aspoň pol hodinu, ideálne hodinu.

Čítať ďalejShow less
Detaily produktu
4441

Doplňujúce údaje

Skladovanie
v suchu a tme
Krajina pôvodu
India
Váha/gramáž/objem
60 kapsúl

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa