Kliknite pre viac produktov
No products were found.

Shilajit MUMIO kapsuly 60cps PLANET AYURVEDA

Vysokoúčinný extrakt z Himalájskeho Múmia v pomere až 6:1. Obsahuje iba čistý extrakt zo Shilajitu, bez akýchkoľvek prídavných látok.

Čítať ďalejShow less
17,90 € (s DPH)
* Dodané do 1-2 dní
Posledné kusy v sklade
Kód:
3045
Obľúbené0
Pridať do želaní
Môže sa vám tiež páčiť
Popis

Shilajit všeobecne

V ajurvéde sa shilajit označuje pojmom rasayana (preklad: omladenie). Shilajit sa spomína v mnohých starovekých textoch pod názvom silajatu, shilajatu alebo shilajit. V Sanskrite znamená slovo Shilajit „Ničiteľ slabosti“ a „Dobyvateľ hôr“.

V Rusku, rovnako ako u nás, sa označuje pojmom Mumio alebo múmio. Vyrovnáva všetky tri typy energií – Vata, Pitta a Kapha. Shilajit je vynikajúcim prírodným prostriedkom proti slabosti bez ohľadu na jej príčinu. Má výborný omladzujúci účinok, pričom pôsobí preventívne voči mnohým ochoreniam.

Najdôležitejším zdrojom jeho účinnosti je to, že je bohatý na humusové zložky, ktorých efekt môžete pocítiť u väčšiny ochorení po 5-10 dňoch pravidelného užívania.

.

Značka Planet Ayurveda je vedúcou značkou v spracovaní shilajitu. Zakladáme si na technickom know-how, ktoré je pre spracovanie shilajitu kľúčové. Kapsuly sú 100% vegetariánske. Jedná sa o čisto prírodný produkt bez akýchkoľvek chemikálií, aditív či lacných plnív.

V kapsuliach používame vysoko účinný štandardizovaný extrakt z rastliny. Zdôrazňujeme, že nepoužívame surový prášok z rastliny a nepridávame do kapsulí žiadne ďalšie prídavné látky.

.

Čo je vlastne Shilajit (mumio, múmio)

Shilajit je živicová substancia podobná gume, ktorú tvoria organické látky. Botanický názov shilajitu je Asphaltum. Je známy aj pod názvom prírodný asfalt. Domovom Shilajitu sú predovšetkým úbočia Himalájí v Indii, ktoré sú jeho bohatým zdrojom.

Môžete ho nájsť medzi štátmi Arunáčalpradéš na východe a Kašmírom na západe. Shilajit je možné nájsť tiež v susediacich štátoch Indie – Pakistane, Nepále, Tibete, Bhutáne aj v Číne. Je pravdepodobné, že vlastnosti Shilajitu sa rôznia v závislosti od geografických oblastí.
V ajurvédskych textoch Susruta Samhita a Rasarangini sa uvádza, že Shilajit je vegetatívny derivát. Je možné ho nájsť ako výlučok medzi sklalami. V texte Rasarangini sa ďalej uvádza, že Shilajit je gumová živica, ktorá je vlastne „potom hôr“. Tento výlučok vychádza z puklín skál počas horúčav v letných mesiacoch.

Živica sa tvorí zlisovaním humusu a ďalšieho rastlinného a organického materiálu počas mnohých tisícročí. Pôdne mikroorganizmy rozkladajúce rastliny a zvyšky živočíchov formujú počas dlhého obdobia organickú hmotu bohatú na minerály a ďalšie živiny.
Tento materiál poznáme pod názvom humus. Je to výnimočne bohatá hmota dôležitá pre pôdu a rast rastlín.

.

Humus obsiahnutý v Shilajite je tvorený z 60-80% organickým materiálom. Odhaduje sa, že Himaláje každý rok narastú o 1 cm. Počas tohto pohybu po dlhé tisícročia uviazlo pod horami rastlinstvo a zvyšky živočíchov (planktón z morí), ktoré neprišli nikdy do kontaktu so žiadnymi chemickými či umelými minerálnymi produktami.

Humus, ktorý sa sformoval, zostal vo svojej čistej organickej forme, bez akejkoľvek úpravy človekom. Výsledná hustá, lepkavá hmota bohatá na organické látky je Shilajit. Počas zím Shilajit zamrzne v skalách a každé leto vyteká ako gumená živica zo skalných puklín.

.

Účinky Shilajitu (múmia)

Shilajit obsahuje mnohé minerály a výživné látky, ako je kyselina listová a humínové kyseliny. Tieto kyseliny sa napr. cielene pridávajú do pôdy, aby ju obohatili minerálmi. Účinky týchto kyselín vo výživových doplnkoch sa stále skúmajú. Ajurvédski lekári volajú Shilajit aj Ničiteľom slabosti.

Nedávno vedci objavili v Shilajite stopy dibenzo-alfa-pyrónov. Tieto aktívne zložky majú funkciu silných a efektívnych antioxidantov. Chránia nervový systém vrátane mozgu a nervov pred poškodením voľnými radikálmi.
Podľa štúdie týkajúcej sa buniek srdca, pečene a obličiek sa zvýšili úrovne koenzímu Q10 pridaním Shilajitu o 29%. Koenzým Q10 napomáha zvýšiť energiu a aktivitu buniek. To by mohlo byť vedeckým vysvetlením názvu Ničiteľ slabosti.

Shilajit užívajú ľudia celé tisícročia. Je veľmi dobre známy v ázijských krajinách. V Indii sa v rámci ajurvédy používa na mnohé ochorenia. Traduje sa, že ajurvédski lekári verili, že neexistuje žiadna choroba, ktorá by sa Shilajitom nedala vyliečiť. V súčasnosti sa používa ako výživový doplnok.

.

Zaznamenalo sa niekoľko hlavných účinkov Shilajitu:

Shilajit je bohatý na antioxidanty, ktoré naše telo potrebuje, aby vyplavilo toxíny a zlepšilo stav buniek. Je bohatý na kyselinu listovú a humínové kyseliny. Kyselina listová napomáha preniesť dibenzo-alfa-pyróny do vnútra buniek. Tie pôsobia v tele ako silné antioxidanty. Vďaka tejto vlastnosti sa používa predovšetkým pri psychickom strese a fyzickej záťaži.

Využíva sa tiež na zvýšenie výdrže. Napomáha obnoviť výdrž a silu aj v sexuálnej sfére. Minerály a antioxidanty obsiahnuté v shilajite napomáhajú udržať zdravé telo aj myseľ. V ajurvéde sa používa na upokojenie mysle a zníženie dopadov stresu.
Taktiež pomáhajú k lepšiemu prenosu nervových signálov a impulzov v tele. Shilajit obsahuje tiež minerály, ktoré napomáhajú metabolizmu a enzymatickým činnostiam. Napomáha obnovovaniu buniek – zlepšuje bunkovú regeneráciu.

.

Ďalšie informácie:

VIDEO: Shilajit - účinky a použitie Čaro prírody - účinky shilajitu Shilajit - najdôležitejšia je jeho čistota

Ajurvédske vlastnosti: Vata - Pitta = Kapha =

.

Dávkovanie Shilajit kapsulí

Kapsule Shilajit môžete užívať spolu s teplou vodou alebo mliekom. Kapsule by sa mali užívať v celku, neodporúčame ich poliť. Denná dávka pre dospelého je 1-2 kapsule 1-2 x denne.

V Planet Ayurveda robíme všetko pre to, aby sme Vám priniesli špičkové produkty. Kapsule Shilajit sú 100% prírodné, obsahujú vysokoúčinný extrakt zo Shilajitu. V kapsuliach používame vysoko účinný štandardizovaný extrakt z rastliny. Zdôrazňujeme, že nepoužívame surový prášok z rastliny a nepridávame do kapsulí žiadne ďalšie prídavné látky.

Odporúčané kombinácie Pre zvýšenie energie kombinujte s Amalaki. Pri zápaloch a ochoreniach močového traktu a prostaty kombinujte s Ren Plan a Chanca Piedra.Shilajit je mimoriadne vhodný aj pre starších ľudí, ktorí často trpia podvýživou. Vtedy kombinujte spolu s Weight Gain.

.

Balenie a zloženie kapsulí Shilajit Planet Ayurveda: Balenie: 60 ks kapsulí. Kapsuly sú 100% vegetariánske.

Odporúčané dávkovanie: 1 kapsula 2 x denne.

Obsah 1 kapsuly: až 500 mg štandardizovaného extraktu 6:1.

Zloženie: extrakt 6:1 z mumia (Asphlatum punjabianum), obsahuje 5 % kyseliny fulvinovej. Poťah kapsuly z celulózy rastlinného pôvodu.

Upozornenie: Pre lepší účinok odporúčame dodržať medzi jedlom a ajurvédskymi produktami aspoň pol hodinu, ideálne hodinu.

Čítať ďalejShow less
Detaily produktu
3045

Doplňujúce údaje

Nutričné hodnoty
na 100g
Energia
588 kj/140 kcal
Tuky
2,22g
Sacharidy
5,7g
Bielkoviny
24,1g
Skladovanie
Odporúča sa skladovať v chladničke, prípadne v miestnosti s nižšími teplotami. Pri vysokých teplotách sa môže znehodnotiť.
Krajina pôvodu
Kirgiszko
Váha/gramáž/objem
60cps

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa