Kliknite pre viac produktov
No products were found.

Triphala kapsuly 60cps PLANET AYURVEDA

Najlepší ajurvédsky prípravok na očistu čriev. Zmenšuje problémy so zápchou prirodzenou cestou. Rovnaká kombinácia je k dispozícii v podobe prášku pod názvom Vara Churna.

Čítať ďalejShow less
17,90 € (s DPH)
* Dodané do 1-2 dní
Skladom
Kód:
4391
Obľúbené1
Pridať do želaní
Môže sa vám tiež páčiť
Popis

Kvalita: kapsuly sú 100% vegetariánske. Jedná sa o čisto prírodný produkt bez akýchkoľvek chemikálií, aditív či lacných plnív. V kapsuliach používame vysoko účinný štandardizovaný extrakt z rastliny. Zdôrazňujeme, že nepoužívame surový prášok z rastliny a nepridávame do kapsulí žiadne ďalšie prídavné látky.

Triphala má svoje korene v starodávnom ajurvédskom systéme. Podľa ajurvédy je telo v rovnováhe, keď sú v rovnováhe jeho 3 energie: Vata, Pitta a Kapha. Ich nerovnováhou vzniká ochorenie.
Nevhodný životný štýl a nevhodné stravovacie návyky vedú k narušeniu energií Vata a Pitta, čím vzniká chronická zápcha a problémy s prekyslením. Triphala upokojuje energie Vata a Pitta a tým zmenšuje problémy so zápchou prirodzenou cestou.

Triphala je v rámci ajurvédy najlepším prírodným prípravkom na očistu čriev.

.

Byliny v Triphale

Triphala doslovne znamená „tri ovocia“. Je to čisto bylinná kombinácie bez akýchkoľvek aditív a chemických látok. Jej zložky sa často používajú v ajurvéde už od roku 5000 pred n.l., pričom neboli zaznamenané žiadne vedľajšie účinky.

- Haritaki (Terminalia chebula) Haritaky je veľmi užitočnou rastlinou pre celý tráviaci systém. Ľudia v Indii používajú túto bylinu pri problémoch so zápchou. Obsahuje ju každá indická bylinná zmes určená na problémy so zápchou. Pôsobí veľmi účinne a zároveň jemne na žalúdok a nespôsobuje hnačku.

Posilňuje črevá, zlepšuje fungovanie tráviaceho systému a čistí črevá od nahromadených nánosov. Okrem toho Haritaki napomáha znížiť hladinu cholesterolu a hladinu tukov v tele. Prečisťuje celý tráviaci trakt bez toho, aby spôsobovala hnačku či kŕče.

- Amalaki (Emblica officinalis) Amalaki je známa ako najbohatší zdroj vitamínu C, obsahuje 30-násobne viac vitamínu C ako pomaranče. V ajurvéde sa používa ako „Rasayana terapia“ (Terapia na omladnutie). Taktiež je bohatá na vápnik.
Amalaki je najúčinnejšia práve v spojení s Haritaki a Bhibhitaki. Je účinná aj ak prirodzená očista čriev a to bez akýchkoľvek vedľajších účinkov. Vyživuje celé telo a eliminuje v tele toxíny.

- Bahera (Terminalia bellerica) Bahera je užitočná pri prekyslenosti a zápche. Odstraňuje nadbytočnú energiu „Kapha“, ktorá je hlavnou príčinou straty apetítu. Odstraňuje povlak vytvorený nadbytočnou energiou „kapha“ z čriev a napomáha správnemu vylučovaniu štiav.

.

Ďalšie účinky Triphaly: Kombinácia týchto troch ovocí v Triphale je užitočná pri odstraňovaní tukov z tela. Upravuje metabolizmus pečene a napomáha telu zbaviť sa nadbytočných tukov. Triphala je v rámci ajurvédy najlepším prírodným prípravkom na očistu čriev, zmenšuje problémy so zápchou prirodzenou cestou.

Kapsule Triphala nevyvolávajú návyk, nespôsobujú kŕče ani hnačky. Z celého systému odstraňujú toxíny veľmi jemne. Triphala napomáha redukovať aj vnútorné toxíny, ako je napríklad vysoká úroveň kyseliny močovej, vysoká úroveň cholesterolu a iných metabolitov.

Triphala zvyšuje apetít a zlepšuje proces trávenia. Taktiež zvyšuje počet krvných buniek. Napomáha vyčistiť tráviaci systém a uľahčuje priebeh migrén. S Triphalou sa spájajú aj ďalšie účinky, ako je napríklad lepšia kvalita pokožky a kože. V Indii je užívanie Triphaly hlboko zakorenené a miestni obyvatelia ju užívajú kvôli jej účinkom pravidelne.

.

Podľa ayurvédy telo tvoria tri energie známe aj ako dóše, Vata, Pitta a Kapha

Vata predstavuje vietor, je spájaná s mysľou a nervovým systémom.

Pitta predstavuje oheň a týka sa metabolickej transformácie, vrátane trávenia a premieňania potravy na živiny.

Kapha predstavuje vodu, je spojená s anabolickými procesmi a vývojovými procesmi v tele.

.

Zložky Triphaly, Amalaki, Bibhitaki a Haritaki predstavujú tieto tri energie.

Amalaki je spojená s Pittou, napomáha teda pri zápalových ochoreniach, problémoch s pečeňou, vredoch, zápche, hnačke, infekciách a ďalších.
Bibhitaki ovplyvňuje Kaphu.
Haritaki je spojená s energiou Vata. Napomáha pri chronickej zápche, nervozite a strese.

Ajurvédske vlastnosti: Vata = Pitta = Kapha =

.

Balenie a zloženie

Triphala Planet Ayurveda: Balenie: 60 ks kapsulí. Kapsuly sú 100% vegetariánske.

Odporúčané dávkovanie: 1-2 kapsuly 2-3 x denne.

Obsah 1 kapsuly: až 500 mg štandardizovaného extraktu.

Zloženie: štandardizovaný extrakt z plodov rastliny Amla (Emblica officinalis) v pomere 4:1 166,6 mg, štandardizovaný extrakt z plodov rastliny Haritaki (Terminalia chebula) v pomere 4:1 166,6 mg, štandardizovaný extrakt z plodov rastliny Bahera (Terminalia bellerica) v pomere 3:1 166,6 mg. Poťah kapsuly z celulózy rastlinného pôvodu.

.

Odporúčané kombinácie s Triphalou

Pri akútnych problémoch so zápchou odporúčame podávať kapsule Kabaj Mukti.
Pri problémoch s trávením odporúčamé doplniť kapsulami Digestion Support (Podpora trávenia).
Na zlepšenie stavu pokožky odporúčame pridať Manjisthu.

Náš TIP: U niektorých ľudí sa môže stať, že im Triphala v kapsuliach nevyhovuje. Ak u vás nemá Triphala očakávaný účinok alebo proste nechcete užívať kapsule, siahnite po Triphale v prášku. Nájdete ju pod názvom VARA CHURNA.
U niektorých ľudí sa stáva, že je Vara Churna efektívnejšia na zápchu ako Triphala. Prípadne môžete užívať naraz obidve.

Ďalšie informácie o Triphale:
VIDEO: Ajurvéda a trávenie
VIDEO: Triphala - účinky a použitie v ajurvéde Zápcha Prekyslenie žalúdka Celiakia

Čítať ďalejShow less
Detaily produktu
4391

Doplňujúce údaje

Skladovanie
v suchu a tme
Krajina pôvodu
India
Váha/gramáž/objem
60 kapsúl

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa