Kliknite pre viac produktov
No products were found.

Ušné sviečky Aurmed 10ks

Sviečky z včelieho vosku na liečbu ušných problémov, odplavovanie toxických látok, nádche a zahlienení

Čítať ďalejShow less
11,30 € (s DPH)
* Dodané do 1-2 dní
Skladom
Kód:
6557
Výrobca:
Obľúbené1
Pridať do želaní
Môže sa vám tiež páčiť
Žiadne položky
Popis

AURMED Natural (bez silicoveho oleja) telová sviečka je látka z bavlny, presiaknutá čistým včelím voskom. Ušný maz produkujú mazové žliazky vo vonkajšom zvukovode. Pri žuvaní sa maz vyprázdňuje navonok.

Niekedy sa však môže nahromadiť v podobe mazovej zátky a upchať zvukovod (cerumen). Stáva sa to pri nadmernej tvorbe alebo nedostatočnom vyprázdňovaní mazu (napr. z nevhodne stvárneného vonkajšieho zvukovodu), prípadne pri čistení zvukovodu (ak sa maz zatlačí do hĺbky).

Chorému sa zhorší sluch (podobne ako pri kúpaní, keď vniknutá voda upchá zvukovod). Pri tvrdšej mazovej zátke sa zjavuje bolesť, niekedy chorému hučí v uchu a cíti aj závrat.

Ušný maz môžeme pomocou sviečky AURMED odstrániť veľmi jednoduchým spôsobom. Teplo vytvorené horením sviečky (v zvukovode max. 40 st. C ) zmäkčí nahromadený maz.

Ľudské ucho (Auris) je párový zmyslový orgán sluchu a rovnováhy tvorený vonkajším, stredným a vnútorným uchom. Vonkajšie zvukovody sa priebežne zaplňujú ušným mazom.

Pri nadmernej tvorbe tento maz tuhne a znižuje sluchový vnem. V dôsledku nesprávneho čistenia, nesprávnou metódou sa ušný maz vtláča stále hlbšie do ucha. Môže sa však ľahko odstrániť pomocou ušnej sviečky.

Sú to bavlnené trubičky napustené zmesou včelieho vosku. Teplo vytvorené horením sviečky zmäkčuje nahromadený maz a vytvorený podtlak ho komínovým efektom vysaje. Zároveň dochádza k vyrovnávaniu tlaku cez Eustachovu trubicu v celej oblasti hlavy a krku.

Tepelný vplyv pozitívne ovplyvňuje prípadné zablokované toky energie v meridiánoch. (Meridiány sú také energetické vedenia, ktorých úlohou je preprava a rozdelenie životnej energie v organizme človeka.)

Po zapálení vzniká vo vnútri sviečky hmla, ktorá prúdi smerom dole do vnútra ucha. Táto hmla prepravuje účinné látky sviečky do celého ušného ústrojenstva. Teplo zo sviečky prehrieva aj mikrosystém ušného laloka a tak pôsobí na reflexné zóny, ktoré touto stimuláciou priaznivo ovplyvňujú priebeh ochorení z prechladnutia. Upravuje čistiace pôsobenie lymfatickej drenáže ucha.

Ušné sviečky môžu mať priaznivý účinok, napr. pri bolestiach v ušiach, dlhotrvajúcich bolestiach uší a hlavy, pri miernych formách zápalu stredného ucha, svrbení v uchu, hučaní v ušiach, pri pocite tlaku v ušiach a hlave, migréne, akútnej a chronickej nádche, poruchách čuchu, zápale mandlí, podráždenosti a stresových symptómoch ako dôsledok vegetatívnych porúch, nedostatočnom prekrvení ucha, energetickom posilnení pri nedoslýchavosti, lokálnej a reflexnej aktivácii látkového a lymfatického obehu, stimulácii energetického toku, celkovom posilnení imunitného systému organizmu.

Ušné sviečky sa nemajú používať v prípade, ak už bola sviečka čo i trošku použitá a zapálená. Budú plne funkčné, len v prípade, že sa použijú v pôvodnom, zachovalom stave.

Podľa akupunkturistov teplo zo sviečky prehrieva i mikrosystém ušného laloka, tým pôsobí na reflexné zóny, ktoré touto stimuláciou priaznivo ovplyvňujú priebeh ochorení z nachladnutia. Upravuje čistiace pôsobenie lymfatickej drenáže ucha. Po aplikácii v sviečkach zostane hmota, čo je odpad zo sviečky.

Návod na použitie:

1. Ľahnite si s poduškou podloženou pod hlavou. Asistujúca osoba pomasíruje ucho, čím zaktivizuje akupresúrne body.

2. Na sviečku zo spodku natiahneme ochranný krúžok.

3. Na otvor ucha priložíme tenkú gázu, alebo servítok, ktorú prstom zaoblíme a mierne vtesáme do vonkajšieho vchodu ucha.

4. Asistujúca osoba zapáli sviečku v širšom ( bielom ) konci a miernym stlačením užšieho konca vloží sviečku do vonkajšieho vchodu ucha nad gázu a celý čas drží ušnú sviečku vo zvislej polohe a pinzetou odštipne zhorené časti sviečky.

5. V priebehu asi 10 minút zhorí 2/3 sviečky. Zostatok vložíme do pripravenej nádobky s vodou.

6. Na každé ucho použijeme po jednej sviečke.

Táto metóda nespôsobuje žiadnu bolesť, ani pocit nepríjemného tepla.

Preventívne sa používa 1x za dva týždne.

Terapeutické použitie: 3-5 dní za sebou, po1-2 dňovou prestávkou kúru môžete zopakovať.

Upozornenie: Čistenie uší detí vykonávajte vždy za prítomností dospelej osoby! Dlhšie vlasy je potrebné zopnúť! Neodporúčame používať pri perforácií ušného bubienka a alergií na obsiahnuté látky!

K aplikácii ušnej sviečky vždy žiadajte pomoc partnera. Používanie ušnej sviečky na sebe sa dá naučiť praxou, pozornosťou a plnou zodpovednosťou. Vždy používajme kúsok gázy. Studený popol môže zanechať stopu, preto vlasy a šaty chránime uterákom. Ak je ušný bubienok operovaný, zapálený, alebo je porušený, alebo ak má ošetrovaná osoba vysoký krvný tlak, sviečka sa nesmie vkladať do ucha. V takom prípade sviečku priložíme do jamky za ušným lalokom.. Aplikácia sviečky nenahradí lekársku liečbu, poradenstvo.

 

Čítať ďalejShow less
Detaily produktu
6557

Doplňujúce údaje

Skladovanie
v suchu a v chlade
Krajina pôvodu
Slovensko
Váha/gramáž/objem
10ks

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa