Mungo fazuľky BIO 500g
Chutné zelené fazuľky s obsahom vápnika vhodné na varenie alebo nakličovanie
Používame cookies
Súbory cookie a ďalšie technológie používame na zlepšenie vášho zážitku z prehliadania našich webových stránok, na to, aby sme vám zobrazovali prispôsobený obsah a cielené reklamy, na analýzu návštevnosti našich webových stránok a na pochopenie toho, odkiaľ naši návštevníci prichádzajú.
-
1 Čo sú to súbory cookie?
Súbory cookie sú malé časti údajov uložené v textových súboroch, ktoré sa ukladajú do vášho počítača alebo iného zariadenia pri načítaní webových stránok v prehliadači. Používajú sa vo veľkej miere na "zapamätanie" si vás a vašich preferencií, a to buď pri jednej návšteve, alebo pri viacerých opakovaných návštevách.
-
2 Ako používame súbory cookie
Súbory cookie používame na rôzne účely. Niektoré súbory cookie sú potrebné z technických dôvodov; niektoré umožňujú personalizované prostredie pre návštevníkov aj registrovaných používateľov; a niektoré umožňujú zobrazovanie reklamy z vybraných sietí tretích strán.
-
3 Kontrola súborov cookie
Návštevníci môžu chcieť obmedziť používanie súborov cookie alebo úplne zabrániť ich nastavovaniu. Ak zakážete súbory cookie, upozorňujeme, že niektoré funkcie našej služby nemusia fungovať správne.
-
4 Informácie, ktoré zhromažďujeme
Informácie o vás zhromažďujeme len vtedy, ak na to máme dôvod - napríklad na poskytovanie našich služieb, na komunikáciu s vami alebo na zlepšenie našich služieb.
Mungo sú malé olivovo zelené fazule, ktoré sa k nám rozšírili z Indie. Sú ideálnou plodinou na klíčenie. Naklíčené semená obsahujú mnoho výživovo cenných látok a chutia ako mladý hrášok. Mungo sa tiež môže variť - veľmi rýchlo a má sladkú a sviežu chuť.
Mungo fazuľa obsahuje veľa vitamínov skupiny B a niektorých minerálov – horčíka, železa, mangánu a medi, ďalej obsahuje mungo fazuľa kyselinu listovú a preto je vhodná pre tehotné a dojčiace ženy.
Bio mungo fazuľa je oproti iným strukovinám dobre stráviteľná a nespôsobuje nadúvanie tak, ako pri iných strukovinách.
Výhonky mungo fazule obsahujú veľa vitamínu C a vitamínu K.
Návod na prípravu: Mungo namočíme na 10 - 12 hodín do vody. Vodu zlejte a varte v novej vode cca 40 - 60 minút.
Použitie: Môžeme ju použiť ako varenú do rôznych jedál, alebo nechať naklíčiť a pridať do šalátov, či konzumovať samotné.
Mungo fazuľa sa používa najmä v čínskej aj indickej kuchyni. Varená sa môže použiť do hustých zeleninových polievok, do zmesí so zeleninou alebo mäsom či ako základ vegetariánskych fašírok.
Zloženie: mungo fazuľa v bio kvalite
Doplňujúce údaje
- Energia
- 1322kJ / 316kcal na 100g
- Tuky
- 0,8g na 100g
- - z toho nasýtené mastné kyseliny
- 0,2g na 100g
- Sacharidy
- 56g na 100g
- Bielkoviny
- 22g na 100g
- Soľ
- 0,01g na 100g
- Skladovanie
- v suchu
- Krajina pôvodu
- Česká republika
- Váha/gramáž/objem
- 500 g
Špeciálny kód
- ean13
- 8594052880809