Vyhľadávanie na blogu

Mungo BIO 500g

mungo-bio-500g

BioNebio

2889

Chutné zelené fazuľky s vysokým obsahom vápnika vhodné na varenie alebo nakličovanie celý popis produktu

Cena s DPH3,50 €

Pridať do zoznamu želaní

Celý popis produktu

Popis: Mungo sú malé olivovo zelené fazule, ktoré sa k nám rozšírili z Indie. Sú ideálnou plodinou na klíčenie. Naklíčené semená obsahujú mnoho výživovo cenných látok a chutia ako mladý hrášok. Mungo sa tiež môže variť -  veľmi rýchlo a má sladkú a sviežu chuť.

Mungo fazuľa obsahuje veľa vitamínov skupiny B a niektorých minerálov – horčíka, železa, mangánu a medi, ďalej obsahuje mungo fazuľa veľké množstvo kyseliny listovej a preto je vhodná pre tehotné a dojčiace ženy.

Bio mungo fazuľa je oproti iným strukovinám dobre stráviteľná a nespôsobuje nadúvanie tak, ako pri iných strukovinách, stabilizuje hladinu krvného cukru a sú preto vhodné pre diabetikov.

Výhonky mungo fazule obsahujú veľa vitamínu C a vitamínu K.

Návod na prípravu: Mungo namočíme na 1-3 hodiny. Potom ho varíme v inej vode! Solíme až po uvarení, alebo klíčime 2 dni.

Použitie: Môžeme ju použiť ako varenú do rôznych jedál, alebo nechať naklíčiť a pridať do šalátov, či konzumovať samotné.

Mungo fazuľa sa používa najmä v čínskej aj indickej kuchyni. Varená sa môže použiť do hustých zeleninových polievok, do zmesí so zeleninou alebo mäsom či ako základ vegetariánskych fašírok.

Zloženie: mungo fazuľa bio




Parametre tovaru
Váha/gramáž/objem500 g
Krajina pôvoduČeská republika
Skladovaniev suchu
Bielkoviny23,1g na 100g
Sacharidy41,5g na 100g
Tuky1,2g na 100g
Energia1281kJ/304kcal
Nasýtené mastné kyseliny0,3g na 100g
Komentáre Názory a otázky návštevníkov
Skvelý naklíčený
05.11.2016

počas zimy využívame pravidelne na "živo", chutí ako zelený hrášok

    Pridať príspevok

    Pre pridanie hodnotenia sa musíte prihlásiť.
    Ostatní zákazníci tiež nakúpili

    Súvisiace články na blogu