Kliknite pre viac produktov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Fazuľa adzuki 500g BIO

Fazuľa adzuki BIO

Čítať ďalej
2,32 € (s DPH)
*
Kód:
5324
Výrobca:
Štítky:
Obľúbené2
Pridať do želaní
Skladom
Popis

Nazýva sa fazuľa, ale je príbuzná skôr mungu. Môžete ju namočiť a potom variť. Používa sa ako príloha, do šalátov, polievok a dokonca sa hodí aj do sladkých jedál. Má skvelú orieškovú chuť. Vychutnajte si ju v biokvalite.

Využitie:

príloha - uvarené adzuki premiešajte s restovanou cibuľkou a cesnakom, ďalej s bylinkami a kyslou smotanou

šalát - uvarené a vychladnuté adzuki skvele chutí s čerstvou zeleninou

polievka - pri varení stačí k adzuki pridať zeleninu, napríklad mrkvu alebo cibuľu, a na konci dochutiť

rizoto s fazuľou adzuki - pozrite sa na recept, ktorý sme pre vás pripravili

zeleninová zmes - k restovanej cibuli, mrkvy a kapusty pridajte uvarené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a rascou, môžete tiež použiť umeocot a rastlinnú smotanu

karbonátky (fašírky) - nastrúhanú a restovanú mrkvu a cibuľu zmiešame s cesnakom, vajíčkom, varenou quinou a varenými fazuľami, všetko rozmixujeme, dosolíme, vytvoríme karbonátky a dáme ich piecť na 30 minút na 200 stupňov

na sladko - uvarte si ryžu, pri varení adzuki pridajte ku posledným 5 minútam hrozienka, potom pridajte do hrnca jablká na kocky a varte do mäkka, do pekáča vložte vrstvu ryže a zmesi s adzuki, pečte pri 190 ° C asi 10 minút

koláč - predchádzajúcu varenú zmes fazule, jabĺk a hrozienok rozmixujte, zahustíte v prípade potreby a môžete potierať napríklad pšenový korpus, nechajte 2 hodiny stuhnúť

Adzuki je potrebné namáčať minimálne 8 hodín. Následne je nutné adzuki variť cca 45 minút. Penu netreba zbierať a soľte určite až po uvarení. Po uvarení má ľahko svetlejšiu farbu do fialova a nerozpadáva sa.

Adzuki sa často nazýva fazuľa, ale o fazuľu nejde, je skôr bližšie príbuzná mungu. Pochádza z Ázie, kde sa pestovala už pred rokom 1000 pr. n. l. V Číne a v Japonsku sa používa predovšetkým na prípravu sladkých pokrmov. Typickým príkladom je sladký krém mochi. Z namočených fazúľ potom robia horúci nápoj, ktorý sa podobá čaju. V Japonsku je adzuki druhou najobľúbenejšou strukovinou po sóji.

Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.

Zloženie

Fazuľa adzuki*. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sójových bôbov, orechov a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva

Skladovanie

Skladujte v suchu a chladu. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 281 kJ / 304 kcal

Tuky: 1,2 g

z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g

Sacharidy: 41,5 g

z toho cukry: 3,1 g

Bielkoviny: 23,1 g

Soľ: 0,0 g

Poľnohospodárska produkcia Čína

Čítať ďalej
Detaily produktu
5324
Recenzie
Žiadne komentáre

Napíšte hodnotenie produktu

  • Kvalita:
  • Účinok:
Pomenujte produkt jednoduchými a krátkymi slovami
Nahrajte fotky:
Sem presuňte fotku alebo kliknite pre jej nahratie.
Niečo pre vás
11 ďalších skvelých produktov v tejto kategórii:
Odporúčané články

Obličky sú prameň života

NapísalMichal 158 2021-07-04
Obľúbené
Obličky sú jeden z najdôležitejších orgánov ľudského tela. Hovorí sa o nich, že sú prameňom života, koreňom jin-jangu...
Čítať ďalej

Kaša čchou (congee)

NapísalAlchymilka 911 2021-05-14
Obľúbené
Rýchlo stráviteľná, maximálne využiteľná a výživná Kaša pre okamžitú úľavu, rýchlu obnovu a nástup energie,...
Čítať ďalej

Nakličovanie semienok, správny postup pre najlepšie využitie

26750 2016-07-07
Obľúbené
Semienka v stave pokoja sú suché a tvrdé. V takomto stave môžu zotrvať roky, ba aj storočia. Aby semená vyklíčili,...
Čítať ďalej

Menu

Kontakt

Mobilný kontakt +421 (0) 948 849 894

Email: info@babickinazahrada.sk

Settings

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa