Fazuľa adzuki 500g BIO
Fazuľa adzuki BIO
Používame cookies
Súbory cookie a ďalšie technológie používame na zlepšenie vášho zážitku z prehliadania našich webových stránok, na to, aby sme vám zobrazovali prispôsobený obsah a cielené reklamy, na analýzu návštevnosti našich webových stránok a na pochopenie toho, odkiaľ naši návštevníci prichádzajú.
-
1 Čo sú to súbory cookie?
Súbory cookie sú malé časti údajov uložené v textových súboroch, ktoré sa ukladajú do vášho počítača alebo iného zariadenia pri načítaní webových stránok v prehliadači. Používajú sa vo veľkej miere na "zapamätanie" si vás a vašich preferencií, a to buď pri jednej návšteve, alebo pri viacerých opakovaných návštevách.
-
2 Ako používame súbory cookie
Súbory cookie používame na rôzne účely. Niektoré súbory cookie sú potrebné z technických dôvodov; niektoré umožňujú personalizované prostredie pre návštevníkov aj registrovaných používateľov; a niektoré umožňujú zobrazovanie reklamy z vybraných sietí tretích strán.
-
3 Kontrola súborov cookie
Návštevníci môžu chcieť obmedziť používanie súborov cookie alebo úplne zabrániť ich nastavovaniu. Ak zakážete súbory cookie, upozorňujeme, že niektoré funkcie našej služby nemusia fungovať správne.
-
4 Informácie, ktoré zhromažďujeme
Informácie o vás zhromažďujeme len vtedy, ak na to máme dôvod - napríklad na poskytovanie našich služieb, na komunikáciu s vami alebo na zlepšenie našich služieb.
Nazýva sa fazuľa, ale je príbuzná skôr mungu. Môžete ju namočiť a potom variť. Používa sa ako príloha, do šalátov, polievok a dokonca sa hodí aj do sladkých jedál. Má skvelú orieškovú chuť. Vychutnajte si ju v biokvalite.
Využitie:
príloha - uvarené adzuki premiešajte s restovanou cibuľkou a cesnakom, ďalej s bylinkami a kyslou smotanou
šalát - uvarené a vychladnuté adzuki skvele chutí s čerstvou zeleninou
polievka - pri varení stačí k adzuki pridať zeleninu, napríklad mrkvu alebo cibuľu, a na konci dochutiť
rizoto s fazuľou adzuki - pozrite sa na recept, ktorý sme pre vás pripravili
zeleninová zmes - k restovanej cibuli, mrkvy a kapusty pridajte uvarené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a rascou, môžete tiež použiť umeocot a rastlinnú smotanu
karbonátky (fašírky) - nastrúhanú a restovanú mrkvu a cibuľu zmiešame s cesnakom, vajíčkom, varenou quinou a varenými fazuľami, všetko rozmixujeme, dosolíme, vytvoríme karbonátky a dáme ich piecť na 30 minút na 200 stupňov
na sladko - uvarte si ryžu, pri varení adzuki pridajte ku posledným 5 minútam hrozienka, potom pridajte do hrnca jablká na kocky a varte do mäkka, do pekáča vložte vrstvu ryže a zmesi s adzuki, pečte pri 190 ° C asi 10 minút
koláč - predchádzajúcu varenú zmes fazule, jabĺk a hrozienok rozmixujte, zahustíte v prípade potreby a môžete potierať napríklad pšenový korpus, nechajte 2 hodiny stuhnúť
Adzuki je potrebné namáčať minimálne 8 hodín. Následne je nutné adzuki variť cca 45 minút. Penu netreba zbierať a soľte určite až po uvarení. Po uvarení má ľahko svetlejšiu farbu do fialova a nerozpadáva sa.
Adzuki sa často nazýva fazuľa, ale o fazuľu nejde, je skôr bližšie príbuzná mungu. Pochádza z Ázie, kde sa pestovala už pred rokom 1000 pr. n. l. V Číne a v Japonsku sa používa predovšetkým na prípravu sladkých pokrmov. Typickým príkladom je sladký krém mochi. Z namočených fazúľ potom robia horúci nápoj, ktorý sa podobá čaju. V Japonsku je adzuki druhou najobľúbenejšou strukovinou po sóji.
Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Zloženie
Fazuľa adzuki*. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sójových bôbov, orechov a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladovanie
Skladujte v suchu a chladu. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 281 kJ / 304 kcal
Tuky: 1,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 41,5 g
z toho cukry: 3,1 g
Bielkoviny: 23,1 g
Soľ: 0,0 g
Poľnohospodárska produkcia Čína