Fazuľa adzuki Bio

Fazuľa adzuki

5324

Červeno-hnedé fazuľky so zaujímavou chuťou vhodné na prípravu strukovinových jedál celý popis produktu

Cena s DPH3,00 €

Add to wishlist

Celý popis produktu

Popis: Adzuki sú malé, červenohnedé fazule s krémovo farebnými švami a s sladkastou orechovou príchuťou. Sú vhodné na varenie i na nakličovanie. Sú veľmi populárne hlavne v Číne, Kórei a Japonsku, kde je dokonca považujú za "kráľovnej fazule".

V týchto krajinách je najčastejšie používajú pri príprave sladkých pokrmov. Robí sa tam z nich sladené pyré, ktoré dávajú ako plnku do dezertov, ale výborná a veľmi obľúbená je aj sladená polievka s pomarančovou kôrou a lotosovými semienkami. V Japonsku sa, ale z adzuki a ryže varí napríklad tradičný sviatočný pokrm Sekihan, ktorý je pre zmenu slaný.

V západných kultúrach sú adzuki cenené predovšetkým pre svoj vysoký obsah bielkovín a vlákniny. Adzuki sú vynikajúcou alternatívou mäsa pre vegánov a vegetariánov. V týchto fazuľkách sa ale nachádza aj celá rada stopových prvkov, ako napríklad fosfor, alebo draslík.

Zloženie: 100% fazuľa adzuki bio  

Použitie:  Namočenú fazuľu ešte pred varením opláchnite, zalejte vodou a varte cca 50 minút.

Nakličovanie : Veľkú hrsť opláchnutých fazuliek minimálne trikrát za deň prepláchnite. Po 5 až 7 dňoch vyrastú klíčky, ktoré majú chuť hrášku. Môžete ich konzumovať buď priamo, alebo v šalátoch, polievkach, prípadne ázijských pokrmoch.

Tip: Použite keramickú nakličovaciu misku.

Parametre tovaru
Váha/gramáž/objem5é0g
Skladovaniev suchu
Bielkoviny19,9g na 100g
Sacharidy50,2g na 100g
Tuky0,5g na 100g
Alergényarašidy a iné škrupinové plody, mlieko, obilniny obsahujúce lepok, sóju, sezam
Energia311kcal/1299kj
Soľ0,020g na 100g
Nasýtené mastné kyseliny0,0g na 100g

No customer reviews for the moment.

Write your review

Fazuľa adzuki Bio

Fazuľa adzuki Bio

Červeno-hnedé fazuľky so zaujímavou chuťou vhodné na prípravu strukovinových jedál

Write your review

Ostatní zákazníci tiež nakúpili

Súvisiace články na blogu