Vyhľadávanie na blogu

Fazuľa adzuki BIO

harmonie-bio-fazula-adzuki

Pro-Bio

5324

Červeno-hnedé fazuľky so zaujímavou chuťou vhodné na prípravu strukovinových jedál celý popis produktu

Cena s DPH2,30 €

Pridať do zoznamu želaní

Celý popis produktu

Popis: Adzuki sú malé, červenohnedé fazule s krémovo farebnými švami a s sladkastou orechovou príchuťou. Sú vhodné na varenie i na nakličovanie. Sú veľmi populárne hlavne v Číne, Kórei a Japonsku, kde je dokonca považujú za "kráľovnej fazule".

V týchto krajinách je najčastejšie používajú pri príprave sladkých pokrmov. Robí sa tam z nich sladené pyré, ktoré dávajú ako plnku do dezertov, ale výborná a veľmi obľúbená je aj sladená polievka s pomarančovou kôrou a lotosovými semienkami. V Japonsku sa, ale z adzuki a ryže varí napríklad tradičný sviatočný pokrm Sekihan, ktorý je pre zmenu slaný.

V západných kultúrach sú adzuki cenené predovšetkým pre svoj vysoký obsah bielkovín a vlákniny. Adzuki sú vynikajúcou alternatívou mäsa pre vegánov a vegetariánov. V týchto fazuľkách sa ale nachádza aj celá rada stopových prvkov, ako napríklad fosfor, alebo draslík.

Zloženie: Adzuki fazole.  

Použitie:  Namočenú fazuľu ešte pred varením opláchnite, zalejte vodou a varte cca 50 minút.

Nakličovanie : Veľkú hrsť opláchnutých fazuliek minimálne trikrát za deň prepláchnite. Po 5 až 7 dňoch vyrastú klíčky, ktoré majú chuť hrášku. Môžete ich konzumovať buď priamo, alebo v šalátoch, polievkach, prípadne ázijských pokrmoch.

Tip: Použite keramickú nakličovaciu misku.

Parametre tovaru
Váha/gramáž/objem500g
Krajina pôvoduČína
Skladovaniev suchu
Bielkoviny20g na 100g
Sacharidy63g na 100g
Tuky0,6g na 100g
Energia1295kJ/310kcal

Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.

Pridať príspevok

Pre pridanie hodnotenia sa musíte prihlásiť.
Ostatní zákazníci tiež nakúpili

Súvisiace články na blogu