Vyhľadávanie na blogu

Mursalský čaj, 25 stebiel

2865

Tradičný liečivý čaj s lahodnou chuťou. Čaj na zdravú relaxáciu. celý popis produktu

Cena s DPH3,00 €

Pridať do zoznamu želaní

Celý popis produktu

Popis: Mursalský čaj je lahodný bylinný čaj z rastliny Ránhoj horský (Sideritis scardica Griseb). Ránhoj horský rastie iba na určitých miestach pohoria Rodopy, ktoré sa rozprestiera v Bulharsku, Grécku a Turecku. V Bulharsku je táto bylinka na vyznačených miestach pre jej vynikajúce liečivé účinky zákonom chránená.

Mursalský čaj je 25 kusov stebiel Ránhoja horského, šetrne zabalených do priesvitnej fólie. Spôsob balenia čaju v celých kusoch zaručuje, aby sa všetky pozitívne účinky a lahodná chuť čaju dostali až ku konečnému zákazníkovi, ktorý si tak môže vychutnať chuť čaju z ekologicky čistej prírody v nadmorskej výške 1500 m nad morom.

MURSALSKÝ ČAJ je nový druh bylinného čaju pre ZDRAVÝ RELAX.

Mursalský čaj neobsahuje teín a preto sa môže piť i vo väčšom množstve

Podľa štúdie bulharských lekárov dochádza pri pravidelnom pití väčšieho množstva Mursalského čaju k úprave krvného tlaku a k zmierneniu obličkových ťažkostí. Spôsob prípravy: jedno celé balenie Mursalského čaju pomaly varíme asi 5 minút v 7 litroch vody. Po vychladnutí uchovávame v chladničke a toto množstvo pijeme v priebehu 3-4 dní.

Zloženie: 25 kusov stebiel Ránhoja horského, šetrne zabalených do priesvitnej fólie.

Príprava a dávkovanie: Pre zachovanie všetkých liečivých a chuťových účinkov čaju sa odporúča nasledovný postup pri príprave Mursalského čaju:
Celé 1 steblo Ránhoja horského vložiť do 250 ml vody, nechať zovrieť a 5 minúť variť na miernom ohni.
Pre prípravu väčšieho množstva čaju je vhodné použiť 3 steblá na 1 liter vody.
Čaj sa pije bez ďalšej úpravy. V prípade potreby je možné čaj dosladiť medom.

Účinky ránhoja horského:
Tento výnimočný bylinný čaj sa pre svoje liečive účinky odporúča piť pri nasledovných ochoreniach:
- pri srdcovo-cievnych ochoreniach /napomáha pri vysokom krvnom tlaku/
- pri ochoreniach priedušiek /bronchitíde, astme, podpuruje vykašliavanie/
- pri ochoreniach močových ciet a prostaty /čaj je močopudný/
- pri problémoch s chudokrvnosťou
- čaj je vhodné piť pri obličkových kameňochn /napomáha k šetrnému vylučovaniu kameňov z organizmu/
- v ľudovom liečiteľstve sa používa pre jeho protizápalové účinky a podporu hojenia rán
- pre vysoký obsah selénu je čaj aj silný antioxidat a preto je vhodný piť na očistu organizmu

Prečo piť Mursalský čaj

Mursalský čaj pochádza z oblasti v ktorej sa vyskytuje aj prirodzene a to z okolia dedinky Trigrad v Bulharsku (lokalita Durduga - Mursalica). Rastie vo výške 1500 m n.m, v ekologicky čistom prostredí, čo dodáva čaju na výnimočnosti.

Mursalský čaj získal niekoľko medzinárodných ocenení: International Apple Awards, Green heroes 2008, Tree Appeal..

Človek nemusí byť chorý, aby si ho mohol vychutnať. Tento čaj je ideálny pre ľudí, ktorí chcú zdravo relaxovať a popritom si dopriať aj očistu organizmu, omladzovacie účinky a vychutnať si chuť bylinky pestovanej v čistej prírode.

Nie je nič príjemnejšie ako relaxácia po namáhavom dni. A práve na tieto chvíle je Mursalský čaj ako stvorený.

Mursalský čaj sa nazýva aj Horský čaj . Upadol do zabudnutia po triumfálnom postupe čierneho čaju v Turecku počas posledných 60 - 70 rokov. V súčasnosti však zažíva renesanciu. Má čoraz viac priaznivcov v Nemecku či Veľkej Británii .

Mursalský punč

Na 1 liter nápoja
750 ml bieleho vína a 250 ml vody zohrejeme, pridáme 4 steblá Mursalského čaju, 1-2 škoricové struky, 2 polievkové lyžice medu, šťavu z jedného citróna. Pridáme na kúsky nakrájané ovocie ( pomaranče, mandarínky, jablká ) a chvíľu povaríme. Necháme odstáť, odstránime bylinky Mursalského čaju a škoricové struky a podávame .

Letné osvieženie s Mursalským čajomMursalský čaj neobsahuje teín, môže sa preto piť aj vo väčších množstvách. Je preto vhodný na osvieženie organizmu aj v horúcich letných dňoch – či už ako teplý , alebo vychladený. Denne je možné vypiť až 2 – 3 litre Mursalského čaju.

Odporúčané spôsoby prípravy vychladeného čaju

  1. 6 stebiel Mursalského čaju povaríme 6 minút na slabom vare v 2 litroch vody. Po vychladnutí nalejeme do sklenenej alebo plastovej nádoby, pridáme šťavu z jedného citróna a uložíme do chladničky. Pijeme počas dňa bez ďalšej úpravy. Takto pripravený čaj sa môže piť 1 – 2 dni.

  2. Z vychladnutého Mursalského čaju s citrónom ( pripraveného podľa predchádzajúceho spôsobu ) je možné pripraviť aj ľahké letné osviežujúce alkoholické nápoje:
    • Mursalské opojenie - do vysokého pohára nasypeme ľad, pridáme 0,5 dcl vodky ( gin, biely rum ), 1 dcl grapefruitového džúsu a dolejeme vychladeným Mursalským čajom. Môžeme ozdobiť kolieskom citróna alebo limetky. Pijeme slamkou.
    • Mursalské bublinky - do vysokého pohára nasypeme ľad, dolejeme pohár vychladeným Mursalským čajom a šumivým vínom v pomere 1:1



Výrobca Mursalského čaju

Výrobcom je legendárny propagátor Ránhoja horského na balkánskom pooloostrove, pán Ljuben Ushev. 

Mursalský čaj pestovaný spoločnosťou Ushev si zachováva svoju špecifickú identitu vďaka spôsobu balenia. Ako vidíte, je ponúkany iba v podobe celých rastlín zabalených v priehľadnom balení.

Prečo je Mursalský čaj ponúkaný ako zabalená bylinka vcelku?
Spoločnosť Ushev dodáva rastliny v priehľadnom balení. Dôvodov na takéto nezvyčajné balenie je niekoľko.

  • kontrola zberu
    Keď miestni zberači byliny zozbierajú a vysušia, zamestnanci spoločnosti ich ručne povyberajú a zabalia. Balenie do priehľadnej fólie umožňuje osobné preskúmanie čistoty každého jednéhu kusu rastlinky.
  • čistota výrobku
    Pri balení sa nepoužívajú žiadne prídavné látky, balia sa iba celé rastliny. Takýmto spôsobom balenia sa vylučuje akékolvek dodatočné pridávanie alebo vmiešavanie prímesí rôzneho druhu ako je to pri niektorých sypaných alebo sáčkovych čajoch.
  • pre úplný pôžitok a úžitok
    Ak si chceme vychutnať všetky pozitívne účinky bylinky Ránhoja horského , je potrebné na prípravu čaju použiť nielen vrchnú časť bylinky ale aj stonku. Balenie v celku umožňuje pre konečného spotrebitela zažiť chuť akoby si natrhal Ránhoj horský rovno v čistej prírode pohoria Rodopy
  • Výnimočnosť
    V neposlednom rade je spôsob balenia Mursalského čaju výnimočný a jedinečný v porovnaní s ostatnými bylinnými čajmi, zachovávajúc pritom viac liečivých a aromatických látok ako pri štandartnom spracovaní bylín na čaj.


Mursalský čaj spoločnosťi Ushev je uznaný podľa nariadenia Európskej komisie č. 2092/91 (organické komodity z riadeného zberu v prírode).

Naša spoločnosť ponúka iba byliny z riadeného zberu v prírode na vysokohorských svahoch kde má rod Sideritis svoj domov. Sideritis scardica je pestovaná v jej prirodzenom výskyte na ploche okolo 7 hektárov v nadmorskej výške 1 500 m v blízkosti dedín Devin a Trigrad v Bulharsku.
Ocenenia a certifikáty

width=width=width=


Pre spôsob pestovania Sideritis scardica a svoj produkt Mursalský čaj bol Ljuben Ushev ocenený rôznymi medzinárodnými organizáciami.

  • Združenie alternatívneho poľnohospodárstva v Rhodopách, Bulharsko udelilo ocenenie Ljubenovi Ushevovi za jeho spôsob pestovania Sideritis scardica. V roku 2009 získal výrobca Mursalského čaju prvé miesto v kategórii “Pestovateľ prírodných bylín” 



Save

Parametre tovaru
Váha/gramáž/objem25ks
Krajina pôvoduBulharsko
Skladovaniev suchu

Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.

Pridať príspevok

Pre pridanie hodnotenia sa musíte prihlásiť.
Ostatní zákazníci tiež nakúpili

Súvisiace články na blogu