Lapacho - čaj Inkov

Lapacho čaj

Čajovňa dobrých ľudí

2867

Čaj, ktorý používali už Inkovia. Výborný nielen ako antioxidant celý popis produktu

Cena s DPH3,50 €

Pridať do zoznamu želaní

Zakúpením tohoto produktu získate 3 vernostných bodov. Za obsah košíka získate spolu 3 bodov , ktorými si na celý váš nasledujúci nákup uplatníte zľavu v hodnote 0,09 €.


Celý popis produktu

Legendárny čaj Inkov Lapacho (lapačo) obsahuje široké spektrum látok, ktoré dokážu výrazne posilniť obranyschopnosť organizmu a účinne pomáhajú

Výskumom oxidačno-redukčného potenciálu Lapacha sa zaoberal i slávny William Koch a prekvapivo už v roku 1864. E. Paterno a vedci Bayerových laboratórií izolovali a identifikovali účinnú látku lapachol. Práve táto zložka preukazuje vysokú biologickú aktivitu.

LIEČIVÝ KYSLÍK A KRV
Kambium tohto úžasného stromu viaže v sebe mnoho kyslíka, obsahuje železo. Dobrá krvotvorba a transport kyslíka v organizme je jednou z podmienok nášho zdravia.

Kôra Lapacha obsahuje železo, ktoré môže tento strom odovzdať ľudskej krvi.

Pomáha posilňovať organizmus

SILNÝ ANTIOXIDANT
Lapacho sa považuje za veľmi silný antioxidant.

Odporúčame pravidelne si prikladať teplé obklady z čaju Lapacho, prípadne si dopriať kúpele.

POMÁHA STIMULOVAŤ OBRANYSCHOPNOSŤ

Hlavným pozitívom čaju Lapacho však zostáva jeho schopnosť pomôcť prebudiť vlastný obranný systém k aktivite a zvýšiť tak odolsnosť tela.
Čaj je vhodný aj pre deti.

Príprava a dávkovanie: 
Čaj Lapacho odporúčame piť v 4 až 6-týždňových očistných kúrach. Dôležitá je správna príprava čaju. Pretože sa jedná o nastrúhanú kôru stromu, je dobré kopcovitú lyžičku čaju najprv povariť v 3 Dl vody 5-10 minút a potom ešte asi 10 - 15 minút nechať lúhovať, aby prešli do roztoku všetky účinné látky. Pre terapeutické účely čaj pijeme teplý, najlepšie nesladený. Doprajeme si 3 šálky denne medzi jedlom.

Pre chuť a potešenie sa dajú z čaju Lapacho pripraviť aj veľmi zaujímavé recepty s pridaním medu, ovocia, napríklad posekaných sušených jabĺčok či pomarančovej kôry a šťavy alebo aj voňavých korenín. Kúra sa môže po mesiaci zopakovať. Preventívne postačí jedna šálka denne alebo aspoň sem-tam podľa chuti.

LAPACHO A CATUABA
Lapacho miešaním s ďalšou čajovinou z amazonského pralesa. Nazýva sa Catuaba

Nastrúhaná kôra Catuaby sa zmieša s kôrou Lapacha v pomere 1:1 a čaj sa pripravuje rovnako ako čisté Lapacho. Táto kombinácia je vhodná, pretože sa zvyšuje účinnosť oboch rastlín.

OBKLADY Z LAPACHA
Obklady z čaju Lapacho si pripravíme rovnakým spôsobom ako nálev, len na 3 Dl vody použijeme 2 kopcovité lyžičky čaju, prípadne prikladáme aj vylúhovanú kôru, zabalenú v čistej gáze.

Upozornenie:
Pozor, nepripravujete a neuchovávajte čaj v hliníkových a cínových nádobách. Vhodnejšie sú inertné materiály, ako sklo či kvalitná glazovaná keramika.

Zloženie: Tabebuia impetiginosa

Schválené zdravotné tvrdenia podľa platných nariadení EÚ:

Lapačo červené (Tabebuia impetiginosa)   

  • Antioxidant
  • Krvný tlak
  • Normálna činnosť obličiek - vylučovanie
  • Mikrocirkulácia
  • Prirodzená obranyschopnosť - odolnosť
  • Relaxácia - spánok

Parametre tovaru
Váha/gramáž/objem50 g
Skladovaniev suchu
Krajina pôvoduEU
Komentáre Názory a otázky návštevníkov
Vynikajúci čaj
26.10.2016

Skvelý čaj, ktorý si varím každé ráno už niekoľko rokov. Vynikajúca čistá chuť.

    Pridať príspevok

    Pre pridanie hodnotenia sa musíte prihlásiť.
    Ostatní zákazníci tiež nakúpili