Tradičný prírodný čaj z Južnej Ameriky
Používame cookies
Súbory cookie a ďalšie technológie používame na zlepšenie vášho zážitku z prehliadania našich webových stránok, na to, aby sme vám zobrazovali prispôsobený obsah a cielené reklamy, na analýzu návštevnosti našich webových stránok a na pochopenie toho, odkiaľ naši návštevníci prichádzajú.
-
1 Čo sú to súbory cookie?
Súbory cookie sú malé časti údajov uložené v textových súboroch, ktoré sa ukladajú do vášho počítača alebo iného zariadenia pri načítaní webových stránok v prehliadači. Používajú sa vo veľkej miere na "zapamätanie" si vás a vašich preferencií, a to buď pri jednej návšteve, alebo pri viacerých opakovaných návštevách.
-
2 Ako používame súbory cookie
Súbory cookie používame na rôzne účely. Niektoré súbory cookie sú potrebné z technických dôvodov; niektoré umožňujú personalizované prostredie pre návštevníkov aj registrovaných používateľov; a niektoré umožňujú zobrazovanie reklamy z vybraných sietí tretích strán.
-
3 Kontrola súborov cookie
Návštevníci môžu chcieť obmedziť používanie súborov cookie alebo úplne zabrániť ich nastavovaniu. Ak zakážete súbory cookie, upozorňujeme, že niektoré funkcie našej služby nemusia fungovať správne.
-
4 Informácie, ktoré zhromažďujeme
Informácie o vás zhromažďujeme len vtedy, ak na to máme dôvod - napríklad na poskytovanie našich služieb, na komunikáciu s vami alebo na zlepšenie našich služieb.
Tradičný bylinný čaj z kôry stromu (Erythroxylum catuaba) sa už po stáročia považujú za uznávaný a obľúbený čaj Brazílčanov. Najmä pôvodné obyvateľstvo, napríklad Indiáni z kmeňa Tupi, o dobrom strome catuabe spievajú mnoho oslavných piesní a spomínajú ju aj vo svojich modlitbách. Hovorí sa, že ak muž splodí potomka do 60-ky, je to mužova zásluha.
· obsahuje vysoké hladiny minerálnych a stopových prvkov, napríklad horčíka, draslíka a vápnika
Zaujímavé je dopriať si vitalizačnú kúru spolu s partnerom.
Dávkovanie: Ak skombinujeme dve liečivé dreviny z dažďového pralesa, catuabu a známe lapačo (lapacho), zvýši sa účinok oboch, pretože budú pôsobiť vo vzájomnej synergii. Zmiešame nastrúhanú kôru catuaby a lapača v pomere 1:1. Čaj si pripravíte asi 5 minútovým povarením kopcovitej lyžičky tejto zmesi v 3 Dl vody a následným lúhovaním ďalších 10-15 minút. Látky z kôry sa uvoľňujú pomalšie a ťažšie ako z listov.
Zloženie: erythroxylum catuaba