Ľahko stráviteľná obilnina s vysokými nutričnými hodnotami skvelá ako náhrada ryže, či zemiakov
Inkovia nazývajú quinou matkou obilia (aj keď sa v skutočnosti nejedná o obilninu, ale o semená druhu merlíku). Quinoa je výborný zdroj bielkovín vzácne vyváženým podielom aminokyselín. Je ľahko stráviteľná.
Quinou používame ako prílohu namiesto ryže či zemiakov, ako základ sýtych šalátov a závarku do polievok, alebo k príprave sladkých kaší a nákypov.
Zloženie: quinoa biela BIO 100%
Príprava: Quinou prepláchneme studenou vodou a varíme podobne ako ryžu. Necelé 2 hrnčeky vody a 1 hrnček quinoy privedieme k varu a varíme 15 - 20 min "na skus", podobne ako cestoviny al dente.
Doplňujúce údaje
- Nutričné hodnoty
- na 100g
- Energia
- 1733kJ/414kcal
- Tuky
- 7,9g na 100g
- - z toho nasýtené mastné kyseliny
- 0,9 na 100g
- Sacharidy
- 11g na 100g
- - z toho cukry
- 12g na 100g
- Bielkoviny
- 14g na 100g
- Soľ
- 0,11g na 100g
- Skladovanie
- v suchu a v chlade
- Krajina pôvodu
- Peru
- Váha/gramáž/objem
- 250g