Pšenica špaldová BIO
Nešľachtený predchodca klasickej pšenice s nízkym obsahom lepku vhodná na varenie
Pšenica špaldová je nešľachtenou predchodkyňou klasickej pšenice s nezameniteľnou orieškovou chuťou. Dvojitá pleva zrnko lepšie chráni pred nepriaznivými vplyvmi z prostredia. Celé zrná majú vo výžive ľudí nezanedbateľný význam.
Zrno špaldy sa vyznačuje obsahom vlákniny, je zdrojom bielkovín. Špalda je ľahšie stráviteľná ako ostatné obilniny, vhodná je na prípravu šalátov, na nakličovanie ale aj ako závarka do polievok, či príloha k hlavnému jedlu.
Použitie a príprava: Celé zrná sa pred varením namáčajú v studenej vode asi 12 hodín. Varia sa v malom množstve vody asi 30 minút do chrumkava alebo 60 minút do mäkka.
Zloženie: špaldová pšenica