3756
Popis: Pohánková múka sa vyrába zo zŕn Fagophyrum sp. Táto rastlina sa radí do čeľade stavikrovitých a hoci to nie je obilnina, býva medzi obilniny, vďaka svojim múčnym zrniečkam, radená. V súčasnosti dochádza po celom svete k veľkému rozvoju pri pestovaní pohánky a to predovšetkým pre jej vysokej nutričnej a dietetické hodnoty.
Pohánka je významným zdrojom vlákniny, minerálnych látok a vitamínov, z nich najmä vitamínov radu B a ďalej vitamínu E. Obsiahnutý rutín, ktorému sa hovorí aj vitamín P, napomáha okrem iného aj správnej funkcii kardiovaskulárneho systému. Účinky rutinu zvýšite, pokiaľ s ním budete zároveň konzumovať surové ovocie a zeleninu, ktoré obsahujú dostatočné množstvo vitamínu C.
Zloženie: pohánková múka v BIO kvalite z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Použitie: Pohánková múka sa dá použiť ako pri pečení, tak pri varení. Pri zmiešaní s inou múkou krásne zvýrazní chuť pokrmov a pečiva.
Pozn.: Pre tradičnú kuchyňu má ale jednu malú komplikáciu. Vďaka tomu, že v nej nie je obsiahnutý lepok, tak klasické svadobné koláče z nej neurobíte. Túto malú nepríjemnosť môžete vyriešiť pridaním xantanová gumy, ktorá pomáha zlepšovať nielen vlastnosti cesta, ale aj pečivo s ňou bude oveľa dlhšie krehké a bude vám pomalšie vysychať.
Váha/gramáž/objem | 400g |
Krajina pôvodu | Slovensko |
Skladovanie | v suchu a tme |
Bielkoviny | 8,24g na 100g |
Sacharidy | 75,31g na 100g |
Tuky | 1,74g na 100g |
Alergény | stopy lepku |
Energia | 1479kJ/353kcal na 100g |
Soľ | 0g na 100g |
Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.