
Hraška na obaľovanie bezlepková

Tapioková múka/škrob

Hraška jemná je zmes na zahusťovanie polievok, omáčok, či na obaľovanie a vyprážanie. Bezlepkový výrobok
Popis: Hraška jemná na zahusťovanie. Hraška jemná na rozdiel od Hrašky pikantnej má znížené množstvo korenia, soli a je úplne vynechané chilli a cesnak. Hraška jemná je preto vhodnejšia pre deti a niektoré diéty. Hraška má prirodzene vysoký obsah vlákniny a je zdrojom horčíka a zinku. Neobsahuje lepok ani cholesterol.
Zloženie: hrach 70%, zmes obilnín (kukurica, ryža, proso), soľ s obsahom 40% draslíka, zmes korenia
Používame pri príprave: slaného pečiva, knedlí ako kysnutých tak aj zemiakových, cestovín halušiek a do závarky, do slaných palaciniek a lievancov, placiek a fašírok alebo sekanej. Pri príprave jedál typu miešané vajíčka, lečo, karfiolový mozoček, slané nákypy a zapekané jedlá.
Z Hrašky uvaríme bešamelovú omáčku. Pre 5 osôb zmiešame 100 g hrášku a 600 ml vody a 20 minút povaríme. Bešamelovú omáčku zmiešame so zapekaným pokrmom a dáme zapiecť do rúry alebo pridáme do špenátu, či leča namiesto vajíčok.
Hraška je ochutená hrachová zmes, ktorá zdravšie nahradí (vysoký obsah vlákniny, zdroj horčíka a zinku) klasický trojobal (v cestíčku obalíte všetko ako v trojobale), zápražku (zahustíte polievku, omáčku) a vajcia (v karbonátkach, v ceste, pri zapekaní).
Doplňujúce údaje
Prosim najskôr sa prihláste.
Prihlásiť saVytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.
Prihlásiť saVytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.
Prihlásiť sa
Napíšte hodnotenie produktu