Ryžový olej

ryzovy-olej-health-link

Health Link

3341

Výborný a ľahko stráviteľný olej vhodný na varenie. Znižuje cholesterol a postará sa aj o vaše krásne vlasy a riasy. celý popis produktu

Cena s DPH5,76 €

Pridať do zoznamu želaní

Celý popis produktu

Popis: Ryžový olej sa získava z ryžových otrúb, ktoré sa nachádzajú medzi ryžovú šupkou a jadrom. Olej je ľahko stráviteľný a výborný na varenie. Základnou zložkou ryžového oleja sú nenasýtené mastné kyseliny. Zloženie mastných kyselín, vitamínov a minerálov je unikátny.

Bohatý je aj na vitamín E, ktorý pôsobí ako prírodný antioxidant a reguluje tvorbu voľných radikálov v tele. Výborný je tiež ako prevencia proti vzniku koronárnych chorôb. Užívanie ryžového oleja je prínosné pre zníženie krvného cholesterolu a LDL cholesterolu, ktorý je pre náš organizmus taktiež škodlivý. Naopak zvyšuje, zdraviu prospešný, HDL cholesterol.

Ryžový olej má široké využitie aj v kozmetike. Priaznivo ovplyvňuje (formou zábalov) rast a regeneráciu poškodených vlasov. Ďalej sa používa v starostlivosti o vlasy alebo riasy. Rad firiem ho dlhú dobu pridáva do kozmetických produktov, je výborný na spevnenie a pružnosť pokožky.

Samotný olej sa veľmi ľahko vstrebáva a neupcháva póry. Použiť ho môžete aj starostlivosť o detskú pokožku, olej je hypoalergénny. Jemne ryžová, nevýrazná až neutrálnu chuť so svetlo hnedou farbou je pre ryžový olej typická.

Neovplyvňuje chuť pripravovaných pokrmov. Pretože má vyšší bod pripálenia a nízku priľnavosť, je vhodný pre smaženie. Možno ho použiť aj na pečenie, pre studenú kuchyňu, na prípravu šalátov a dressingov. Olej obsahuje gamma-oryzanol (prírodný antioxidant) a vitamín E, ktorý spomaľuje oxidačné procesy, čím sa olej stáva menej náchylný k žltnutiu.

Zloženie: Panenský ryžový olej z prvého lisovania za studena.

Použitie: V teplej i studenej kuchyni, v kozmetike.

POUŽITIE V KUCHYNI: obľúbený kulinársky výrobok, má delikátnu chuť, na dlhé varenie, použitie ryžového oleja je výhodné z ekonomického hľadiska, pretože v procese varenia je spotreba o 20% nižšia v porovnaní so spotrebou iných rastlinných olejov. V studenej kuchyni do šalátov a dressingov.

POUŽITIE V KOZMETIKE: má vplyv na rast vlasov, využíva sa v starostlivosti o mihalnice a obočie, zábaly s ryžovým olejom na zlepšenie stavu tenkých a poškodených vlasov.





Parametre tovaru
Váha/gramáž/objem500 ml
Krajina pôvoduTaliansko
Skladovanieskladujte na tmavom mieste pri izbovej teplote
Bielkoviny0g na 100g
Sacharidy0g na 100g
Tuky100g na 100g
Energia3404kJ/828kcal na 100g
Nasýtené mastné kyseliny15g na 100g

Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.

Pridať príspevok

Pre pridanie hodnotenia sa musíte prihlásiť.
Ostatní zákazníci tiež nakúpili

Súvisiace články na blogu