Kliknite pre viac produktov
No products were found.

Konopný olej BIO 250ml

Za studena lisovaný konopný olej

Čítať ďalejShow less
9,96 € (s DPH)
* Dodané do 1-2 dní
Posledné kusy v sklade
Kód:
2904
Výrobca:
Obľúbené0
Pridať do želaní
Môže sa vám tiež páčiť
Popis

Pre pokožku sú najdôležitejšie kyseliny omega-6-linoleová, omega-6-gama-linoleová a omega-3-linoleová, ktoré sú pre ľudský organizmus esenciálne. Väčšinu týchto bioaktívnych látok si ľudské telo nedokáže "vyrobiť" a je úplne závislé na ich prísun z potravy.

Súčasný spôsob života a stravovanie nezaručuje ich dostatočný prísun, dlhodobý nedostatok týchto látok je pritom jednou z príčin vzniku množstva civilizačných chorôb ako napríklad poruchy trávenia, ochorenia srdca a ciev, znížená imunita, alergie, ekzémy a ďalšie.

Tieto kyseliny majú výborné regeneračné, zvláčňujúce, upokojujúce, protizápalové a premasťujúce schopnosti a tiež posilňujú odolnosť pokožky. Omega-3 blokuje tvorbu histamínu, a tým brzdí rozvoj alergickej reakcie. Konopný olej obsahuje omega-6 a omega-3 kyseliny v ideálnom pomere 3:1,

Konopný olej má typickú, výrazne, ľahko orieškovú chuť. Je jemne kyslastý s jemne pálivou príchuťou, je menej mastný ako iné oleje.

Použitie: Používa sa aj v studenej kuchyni na dochutenie šalátov, zálievok a už hotových pokrmov kuchyne.

Dávkovanie: vnútorne - ráno (nalačno) a večer (pred spaním) jednu čajovou lyžičku studená kuchyňa- podľa chuti a množstva jedla vonkajšie použitie - podľa potrebyl

Zloženie: 100% olej lisovaný za studena, zo semien konope- jednodruhový

Účinky:

  • skrášľuje pokožku zvnútra aj zvonka
  • protizápalový účinok
  • správna hladina glukózy v krvi
  • zdravý kardiovaskulárny systém
  • zníženie hladiny cholesterolu
  • zdravá činnosť svalov a kĺbov
  • prirodzená obranyschopnosť
  • imunitný systém

Konopný olej pre naše deti!

Konopný olej je pre naše deti jedným z najlepších zdrojov esenciálnych mastných kyselín (EFA) pre ich zdravý vývoj. Dostatok EFA ich pomáha chrániť pred alergiami a rôznymi poruchami imunitného systému, významne prispieva k prevencii obezity a ukladaniu nezdravých tukov v organizme, je dobrou prevenciou pred vznikom rôznych civilizačných ochorení vrátane cukrovky.

Dnešné potraviny, ktoré naše deti konzumujú, sú veľmi chudobné hlavne na Omega-3 mastné kyseliny. Konopný olej im dodá potrebné množstvo esenciálnych mastných kyselín pre zdravý vývoj mozgu, ale aj celého tela a imunitného systému.

A ako olej do detí dostať? Deti majú veľmi radi napríklad hrianku, ktorú si môžu máčať v konopnom oleji... Alebo im pokvapkáte polievku, cestoviny, ryžu či kašu. Ale keď ich naučíte zjesť každý deň jednu polievkovú lyžicu, budete sa tešiť z ich zdravia a energie...

Je konopný olej vhodný na vonkajšie použitie?

Áno, samozrejme, konopný olej má blahodárne účinky na našu pokožku. V spojení s pravidelnou konzumáciou je vynikajúcim pomocným prostriedkom pri klasickej liečbe kožných ochorení (atopický ekzém, zápalové ochorenia kože, lupienka a pod.), ale aj pri bežnej starostlivosti o pleť. Môžete ho natierať na pokožku samotný, používať ako masážny olej, môže byť súčasťou pleťových masiek, balzamov, mastí alebo zábalov na vlasy.

Čítať ďalejShow less
Detaily produktu
2904

Doplňujúce údaje

Skladovanie
po otvorení v chladničke
Krajina pôvodu
Rakúsko
Váha/gramáž/objem
250ml

Špeciálny kód

ean13
9006629507129

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa