MycoMedica Hlíva 90 kapslí
Používame cookies
Súbory cookie a ďalšie technológie používame na zlepšenie vášho zážitku z prehliadania našich webových stránok, na to, aby sme vám zobrazovali prispôsobený obsah a cielené reklamy, na analýzu návštevnosti našich webových stránok a na pochopenie toho, odkiaľ naši návštevníci prichádzajú.
-
1 Čo sú to súbory cookie?
Súbory cookie sú malé časti údajov uložené v textových súboroch, ktoré sa ukladajú do vášho počítača alebo iného zariadenia pri načítaní webových stránok v prehliadači. Používajú sa vo veľkej miere na "zapamätanie" si vás a vašich preferencií, a to buď pri jednej návšteve, alebo pri viacerých opakovaných návštevách.
-
2 Ako používame súbory cookie
Súbory cookie používame na rôzne účely. Niektoré súbory cookie sú potrebné z technických dôvodov; niektoré umožňujú personalizované prostredie pre návštevníkov aj registrovaných používateľov; a niektoré umožňujú zobrazovanie reklamy z vybraných sietí tretích strán.
-
3 Kontrola súborov cookie
Návštevníci môžu chcieť obmedziť používanie súborov cookie alebo úplne zabrániť ich nastavovaniu. Ak zakážete súbory cookie, upozorňujeme, že niektoré funkcie našej služby nemusia fungovať správne.
-
4 Informácie, ktoré zhromažďujeme
Informácie o vás zhromažďujeme len vtedy, ak na to máme dôvod - napríklad na poskytovanie našich služieb, na komunikáciu s vami alebo na zlepšenie našich služieb.
Hliva huba extrakt
.
Ideálne zloženie, maximálna sila a účinnosť huby Hliva
Hliva (hliva ustricová, Pleurotus ostreatus) je lupeňovitá jedlá huba, ktorá rastie na mŕtvych stromoch alebo pňoch. Nachádzame ju v trsoch.
Vďaka biofermentácii a následnému spracovaniu metódou horúcovodné extrakcie ponúkame vysoko kvalitný výťažok z hlivy v ideálnom pomere účinných látok pre najlepšie výsledky:
- min. 30 % polysacharidov (reálne býva 33-34 %)
.
O Hlive
Rastie v chladnejších oblastiach po celom svete, a to najviac od teplejších jarných dní do novembra. Klobúky hlivy pripomínajú vačšie ustrice, odtiaľ pochádza jej meno, v angličtine potom znie oyster mushroom. Hliva je po stáročia známa v tradičnej čínskej medicíne, kde je využívaná k riešenie mnohých zdravotných ťažkostí a je známa z básne dynastie Sung ako “the mushroom of flower heaven” (huba kvetinového neba).
Pestovanie hlivy sa začalo až v polovine minulého storočia. Prekvapivo nie v Číne, ale v Európe (Taliansku a Maďarsku). Hliva ustricová je bohatým zdrojom vitamínov skupiny B, esenciálnych aminokyselín, nenasýtených mastných kyselín a hlavne polysacharidov ‒ beta glukánov, kde je významný pleuran, ďalej terpény s ich predstaviteľom pleurotinom. Hliva je tiež zdrojom prírodných statínov, tj. látok znižujúcich hladiny tukov v krvi.
Viac informácii o Ohňovci nájdete v na blogu Babičkina záhrada, sekcia TČM, článok Hliva