
Babičkina záhradka ovocný čaj 100g GREŠÍK

Karkáde - Ibištek BIO Organic 50g

100% Graviola šťava 250ml

Čaj, ktorý používali už Inkovia. Výborný nielen ako antioxidant
Legendárny čaj Inkov Lapacho (lapačo) obsahuje široké spektrum látok, ktoré dokážu výrazne posilniť obranyschopnosť organizmu a účinne pomáhajú
Výskumom oxidačno-redukčného potenciálu Lapacha sa zaoberal i slávny William Koch a prekvapivo už v roku 1864. E. Paterno a vedci Bayerových laboratórií izolovali a identifikovali účinnú látku lapachol. Práve táto zložka preukazuje vysokú biologickú aktivitu.
LIEČIVÝ KYSLÍK A KRV
Kambium tohto úžasného stromu viaže v sebe mnoho kyslíka, obsahuje železo. Dobrá krvotvorba a transport kyslíka v organizme je jednou z podmienok nášho zdravia.
Kôra Lapacha obsahuje železo, ktoré môže tento strom odovzdať ľudskej krvi.
Pomáha posilňovať organizmus
SILNÝ ANTIOXIDANT
Lapacho sa považuje za veľmi silný antioxidant.
Odporúčame pravidelne si prikladať teplé obklady z čaju Lapacho, prípadne si dopriať kúpele.
POMÁHA STIMULOVAŤ OBRANYSCHOPNOSŤ
Hlavným pozitívom čaju Lapacho však zostáva jeho schopnosť pomôcť prebudiť vlastný obranný systém k aktivite a zvýšiť tak odolnosť tela.
Čaj je vhodný aj pre deti.
Príprava a dávkovanie:
Čaj Lapacho odporúčame piť v 4 až 6-týždňových očistných kúrach. Dôležitá je správna príprava čaju. Pretože sa jedná o nastrúhanú kôru stromu, je dobré kopcovitú lyžičku čaju najprv povariť v 3 Dl vody 5-10 minút a potom ešte asi 10 - 15 minút nechať lúhovať, aby prešli do roztoku všetky účinné látky. Pre terapeutické účely čaj pijeme teplý, najlepšie nesladený. Doprajeme si 3 šálky denne medzi jedlom.
Pre chuť a potešenie sa dajú z čaju Lapacho pripraviť aj veľmi zaujímavé recepty s pridaním medu, ovocia, napríklad posekaných sušených jabĺčok či pomarančovej kôry a šťavy alebo aj voňavých korenín. Kúra sa môže po mesiaci zopakovať. Preventívne postačí jedna šálka denne alebo aspoň sem-tam podľa chuti.
LAPACHO A CATUABA
Lapacho miešaním s ďalšou čajovinou z amazonského pralesa. Nazýva sa Catuaba
Nastrúhaná kôra Catuaby sa zmieša s kôrou Lapacha v pomere 1:1 a čaj sa pripravuje rovnako ako čisté Lapacho. Táto kombinácia je vhodná, pretože sa zvyšuje účinnosť oboch rastlín.
OBKLADY Z LAPACHA
Obklady z čaju Lapacho si pripravíme rovnakým spôsobom ako nálev, len na 3 Dl vody použijeme 2 kopcovité lyžičky čaju, prípadne prikladáme aj vylúhovanú kôru, zabalenú v čistej gáze.
Upozornenie:
Pozor, nepripravujete a neuchovávajte čaj v hliníkových a cínových nádobách. Vhodnejšie sú inertné materiály, ako sklo či kvalitná glazovaná keramika.
Zloženie: Tabebuia impetiginosa
Schválené zdravotné tvrdenia podľa platných nariadení EÚ:
Lapačo červené (Tabebuia impetiginosa)
Prosim najskôr sa prihláste.
Prihlásiť saVytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.
Prihlásiť saVytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.
Prihlásiť sa