Tradičný čaj pochádzajúci z Afriky, známy svojou kyslastou chuťou
Používame cookies
Súbory cookie a ďalšie technológie používame na zlepšenie vášho zážitku z prehliadania našich webových stránok, na to, aby sme vám zobrazovali prispôsobený obsah a cielené reklamy, na analýzu návštevnosti našich webových stránok a na pochopenie toho, odkiaľ naši návštevníci prichádzajú.
-
1 Čo sú to súbory cookie?
Súbory cookie sú malé časti údajov uložené v textových súboroch, ktoré sa ukladajú do vášho počítača alebo iného zariadenia pri načítaní webových stránok v prehliadači. Používajú sa vo veľkej miere na "zapamätanie" si vás a vašich preferencií, a to buď pri jednej návšteve, alebo pri viacerých opakovaných návštevách.
-
2 Ako používame súbory cookie
Súbory cookie používame na rôzne účely. Niektoré súbory cookie sú potrebné z technických dôvodov; niektoré umožňujú personalizované prostredie pre návštevníkov aj registrovaných používateľov; a niektoré umožňujú zobrazovanie reklamy z vybraných sietí tretích strán.
-
3 Kontrola súborov cookie
Návštevníci môžu chcieť obmedziť používanie súborov cookie alebo úplne zabrániť ich nastavovaniu. Ak zakážete súbory cookie, upozorňujeme, že niektoré funkcie našej služby nemusia fungovať správne.
-
4 Informácie, ktoré zhromažďujeme
Informácie o vás zhromažďujeme len vtedy, ak na to máme dôvod - napríklad na poskytovanie našich služieb, na komunikáciu s vami alebo na zlepšenie našich služieb.
Chcete byť vitálny a mať osviežené telo?
Zaraďte do svojho pitného režimu čaj z Ibišteka. Čaj je typický svojou kyslastou chuťou, najchutnejší je osladený medom, prípadne iným kvalitným sladidlom.
Ibištek obsahuje veľké množstvo vitamínu C.
Vitalita, tonus
Zdravie črevného traktu
Osvieženie tela
Vylučovanie vody z organizmu
Zdravá cievna sústava
Ťažké nohy
Zloženie: Ibištek (Hibiscus sabdariffa)
Macerácia bylinných čajov v studenej vode:
Krátka macerácia: Čajovinu (2-5g) môžeme nasypať do sklenenej nádoby so studenou vodou a 20-30 min. lúhovať.
Dlhá macerácia: Bylinky necháme vo vode po celý deň/noc. Môžeme pri tom využívať silu slnečného alebo mesačného svetla. Bylinky sa v studenej vode vyluhujú veľmi šetrným a prirodzeným spôsobom. Účinné látky sa dobre uvoľňujú.
Viacnálevová príprava: Do predhriatej čajovej kanvičky nasypeme 1-2 lyžičky čaju (cca 5g) zalejeme horúcou 75-100°C vodou (cca 1-2dl). Prvý nálev lúhujeme krátko, 1-2 minúty a zlejeme. Kým čaj popíjame z misiek, pripravíme si druhý nálev čaje. Lístky v kanvičke opäť zalejeme, lúhujeme minútu , nálev zlejeme a vypijeme.
Takto si môžeme pripraviť ešte niekoľko ďalších nálev-podľa typu, chuti a výdatnosti bylín. Nálevy sa líšia obsahom bylín. Všetky nálevy pripravujeme počas jedného posedenia, kým sú lístočky bylín teplé. Vychladnuté, studené bylinné lístočky znovu nezalievame