Bylinná zmes s valeriánou. Vákuovo balené
Používame cookies
Súbory cookie a ďalšie technológie používame na zlepšenie vášho zážitku z prehliadania našich webových stránok, na to, aby sme vám zobrazovali prispôsobený obsah a cielené reklamy, na analýzu návštevnosti našich webových stránok a na pochopenie toho, odkiaľ naši návštevníci prichádzajú.
-
1 Čo sú to súbory cookie?
Súbory cookie sú malé časti údajov uložené v textových súboroch, ktoré sa ukladajú do vášho počítača alebo iného zariadenia pri načítaní webových stránok v prehliadači. Používajú sa vo veľkej miere na "zapamätanie" si vás a vašich preferencií, a to buď pri jednej návšteve, alebo pri viacerých opakovaných návštevách.
-
2 Ako používame súbory cookie
Súbory cookie používame na rôzne účely. Niektoré súbory cookie sú potrebné z technických dôvodov; niektoré umožňujú personalizované prostredie pre návštevníkov aj registrovaných používateľov; a niektoré umožňujú zobrazovanie reklamy z vybraných sietí tretích strán.
-
3 Kontrola súborov cookie
Návštevníci môžu chcieť obmedziť používanie súborov cookie alebo úplne zabrániť ich nastavovaniu. Ak zakážete súbory cookie, upozorňujeme, že niektoré funkcie našej služby nemusia fungovať správne.
-
4 Informácie, ktoré zhromažďujeme
Informácie o vás zhromažďujeme len vtedy, ak na to máme dôvod - napríklad na poskytovanie našich služieb, na komunikáciu s vami alebo na zlepšenie našich služieb.
Čaj s valeriánou a chmeľom
Zloženie: vňať medovky a mäty, šištice chmeľu, koreň valeriány (Herba melissae 40%, Strobuli lupuli 25%, Radix valerianae 20%, Herba menthae 15%).
Príprava: Zápar 30 minút: 1 kávová lyžička čajoviny na 2 dl vriacej vody.
Dávkovanie: v prípade nespavosti ľahkého stupňa je vhodné piť čaj na večer, asi hodinu pred spaním. U ľahších neuróz, pri predráždenosti a bolestiach hlavy sa užíva 3 - 5 krát denne.
Toxickosť (škodlivosť): Prekračovanie uvedených dávok a dlhodobé neprerušované užívanie sa neodporúča.
Kontraindikácie: Nie sú známe.
Upozornenie: Čaj môže zosilniť účinky sedatívnych liekov.
Účinné látky v čajovine: silice( citronelal, myrcén, valeranón, mentol), chmeľové horčiny( humulón, lupulón), fytoestrogény, valepotriáty, falvonoidy, kyselina valerénová