Húževnatec jedlý - shiitake, sušená huba

Akcia huzevnatec-jedly-shiitake-susena-huba

4304

V alternatívnej medicíne sa používa ako zdroj aminokyslín, polysacharidov a vitamínu D celý popis produktu

Cena s DPH2,80 €

-20%

3,50 € s DPH

Pozor: skladom posledné kusy

Pridať do zoznamu želaní

Celý popis produktu

Popis: Súčasný vedci zistili, že táto huba je zdrojom aminokyselín, mikro a makroelementov, polysacharidov, vitamínu D a hubových fytoncytov. Huba  Shiitake (Húževnatec jedlý) sa vo východnej medicíne prirovnáva k žen-šenu, má adaptogénne pôsobenie. V Japonsku je rozšírený názor, že pravidelné užívanie tejto huby predlžuje život. Okrem aktivačného účinku na organizmus pôsobí ako lapač voľných radikálov a antioxidačná látka -  účinkuje proti plesniam, vírusom- chráni  pred nádormi- znižuje hladinu cholesterolu- naštartuje imunitný systém- zlepšuje činnosť pečene- regeneruje organizmus.

Zloženie: Sušené huby Shiitake

Ďalšie názvy: shiitake, húževnatec jedlý, Lentinula edodes, dubová huba.

Použitie: shiitake je pomerne sýta a nízkokalorická huba. V kuchyni má všestranné využitie. Môžeme ju využiť samostatne namiesto mäsa, ako prídavok k mäsu, do polievok, omáčok, rizota, na praženicu. Hubu možno upravovať všetkými spôsobmi. Sušené huby treba pred úpravou nechať napučať vo vriacej vode.

Opláchnite pod studenou tečúcou vodou, aby ste odstránili všetky prípadné nečistoty. Požadované množstvo vložte do hrnca, zalejte vriacou vodou a nechajte namočené po dobu 15-20 minút. Namočením do vody sa navyše uvoľní ich aróma.
Potom ich možno pridať rovno do receptu, avšak počítajte s tým, že sa budú variť ďalších minimálne 20 minút.

Parametre tovaru
Váha/gramáž/objem50g
Krajina pôvoduČína
Skladovaniev suchu
Bielkoviny18g na 100g
Sacharidy23g na 100g
Tuky2,2g na 100g
Energia1099kj(264kcal) na 100g
Soľ0,03g na 100g
Nasýtené mastné kyseliny0,8g na 100g

Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.

Pridať príspevok

Pre pridanie hodnotenia sa musíte prihlásiť.
Ostatní zákazníci tiež nakúpili

Súvisiace články na blogu