Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Žihľavové pesto

Publikované 22-09-2016 5477
Obľúbené0

Pesto sa dá urobiť naozaj takmer z akejkoľvek divoko rastúcej byliny, najskôr sa, ale uistite, že nie je jedovatá a potom ju ochutnajte, niektoré sa k jedlu skutočne nehodia.
Misku mladých žihľavových vrcholových výhonkov sparíme vriacou vodou, prepláchneme studenou  vodou a necháme odkvapkať. Do mixéra vložíme 100 g vlašských orechov a 3 strúčiky cesnaku. Rozmixujeme a pridáme žihľavu. Ja som ráno pretrhávala rukolu na záhone, tak som ju tam tiež pridala. Všetko zalejeme 50 - 80 ml panenského olivového oleja, osolíme a spoločne rozmixujeme na pesto. Vmiešame do uvarených domácich cestovín a posypeme mandľovými lupienkami. Je to ohromná dobrota!

 

(tento recept pre Vás pripravila Evka Francová - Kuchařka ze Svatojánu.)

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa