Zeleninové karbonátky
(bezlepkovo-vegetariánske, 8 kusov)
Suroviny: 3 mrkvy, 1 petržlen, 1 kaleráb, 2 stonky zeleru, 1 čl vegety (recept na domácu vegetu TU), 1 čl rasce, 1 PL ľanových semienok, 1 PL olivového oleja, 1 PL tebi, 1 PL petržlenovej vňate, 2 vajcia, 4 PL grahamovej strúhanky.
Mrkvy, petržlen a kaleráb postrúhame na hrubo, zeler nakrájame na malé kúsky, podlejeme vriacou vodou, ochutíme solčankou a rascou, dusíme do mäkka. Pridáme ľanové semienka, olej, tebi, petržlenovú vňať, premiešame a necháme úplne vychladnúť. Primiešame vajcia a strúhanku a necháme aspoň 5 minút postáť. Na plech vystlaný papierom na pečenie dávkujeme karbonátky lyžicou na zmrzlinu a trochu ich roztlačíme. Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 175°C 20 minút. Podávame so zemiakmi alebo v celozrnných žemliach.
Dobrú chuť!
(tento recept pre Vás pripravila Ivanka - Vegetariánka s láskou k zdravému jedlu)