Zeleninové chipsy
Ak máte potrebu stále niečo chrumkať, ale chcete, aby to bolo navyše zdravé, tak si urobte domáce chipsy..
Zeleninu nakrájame na tenké kolieska, vhodná je najmä koreňová zelenina - mrkva, zeler, zemiaky, výborná je cvikla. Pripravíme si v miske "maglajs" z kvalitného olivového oleja, resp. použite niektoré z našich kvalitných bylinkových olejov, bylinková soľ, červ. paprika, zdravé grilovacie korenie bez soli, drvený cesnak a pod.
Dobre zamiešajte spolu so zeleninou a rozložte na papierom vystlaný plech. Pečte asi 45 minút pri teplote 130 stupňov. Zeleninu môžete samozrejme aj "vypražiť" na oleji, ale to už nebude ono. Na druhej strane, ak hľadáte ešte zdraviu variantu, tak použite takúto ochutenú zeleninu (bez zemiakov) napr. spolu s cuketou a vysušte ju na slniečku alebo radiátori.
foto: http://varecha.pravda.sk/recepty/zeleninove-chipsy-fotorecept/17958-recept.html