Kliknite pre viac produktov
Neboli nájdené žiadne produkty.
Vyhľadávanie v článkoch
Kategórie blogu
Posledné články
Posledné komentáre
Štítky

Zdravá maškrta - Ovocná koža

Publikované 2019-10-10 19737
Moje obľúbené0
Skvelá maškrta pre deti, ktorú si vytvoríte jednoducho z nadbytočného ovocia

Túto zdravú chutnú maškrtku bez chémie a farbív si môžete urobiť poľahky doma počas sezóny, kedy už neviete, čo robiť s toľkým ovocím.

Budete potrebovať cca 1 kg ovocia (môžu byť maliny, jahody, ríbezle, černice - samostatne, aj ich kombinácie) + 2 banány na zahustenie (nie je podmienkou). Robila som aj čisto malinové s trochou medu a boli famózne!

Rozmixujeme všetko ovocie, ak máme radi sladké, tak dochutíme podľa chuti trochou medu. Túto masu vylejeme a rovnomerne rozotrieme na plech vystlený papierom na pečenie (nie príliš hrubá vrstva, aby sa nám nerobila koža dlho, stačí pol cm) a dáme sušiť počas horúceho slnečného dňa, buď von na slnko, alebo do rúry na 80 stupňov na cca 9 hodín (najlepšie na noc). Keď je koža napohľad stále lesklá, ale už na dotyk suchá, opatrne stiahneme z papiera (na začiatku si môžeme pomôcť nožom), potom to už ide hladko :) Kožu nastriháme alebo narežeme na tenké pásiky, ktoré zrolujeme a uložíme na suché miesto - napr. do sklenenej dózy, kde vydrží až 3 mesiace. Môžeme tiež zabaliť do potravinovej fólie deťom do školy, na výlet alebo ako malý milý darček.

Dnešné kožovanie :)

Marhuľové - mala som také suchšie hutnejšie marhule, tak som si pomohla trochou odšťavených pomarančov, aby bola rozmixovaná masa redšia (nie moc riedka, pretože sa bude dlho sušiť), pridala som ešte pre chuť trochu javorového sirupu a pravého vanilkového prášku. Ak chcete mať marhuľovú kožu svetlejšiu, pridajte aj trochu citrónovej šťavy.

Višňové - višne boli naopak veľmi šťavnaté, doslova v nich stála šťava a tak som pridala 2 banány. Napriek tomu sa sušili najdlhšie, hoci vrstva nebola nijak hrubá, ale koža z nich chutí výborne !

Fotopostup:

sušenie ovocnej kože (nevyhadzujeme ani višňové kôstky - "operieme" ich v ekologickom prostriedku a naplníme malé vrecko, v prípade potreby nahrejeme a prikladáme na bolestivé miesta)

po 10-12 hodinách (podľa počasia) kožu z papiera opatrne stiahneme.

...nastriháme na 1-2 cm pásiky....

...zatočíme do tvaru slimáčikov a....

...spapáme alebo uskladníme :)

Keby vám nevydržali zásoby, ovocnú kožu si môžete kúpiť v našom e-shope ;)

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď

Menu

Kontakt

Mobilný kontakt +421 (0) 948 849 894

Email: info@babickinazahrada.sk

Settings

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa