Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Zdravá domáca nutela

Publikované 16-09-2016 6047
Obľúbené0
(700 ml)

300 g lieskovcov, 100g kvalitnej čokolády, 5 PL kvalitného kakaa, 5 PL tekutého medu, 6 PL sezamového oleja, 3PL kokosového oleja, 1 vanilkový cukor BIO (alebo vanilka), štipka soli.
Lieskovce na niekoľko hodín namočíme do studenej vody. Potom vodu zlejeme, lieskovce vysypeme na plech a na 10 minúť vložíme do teplovzdušnej rúry vyhriatej na 175°C. Dávame pozor, aby neprihoreli. Po vybratí z rúry by mali mať popraskanú šupku. Vysypeme ich na utierku, spravíme z nej „vrecúško“, v ktorom zvonka oriešky šúchame rukami o seba, kým sa šupky neoddelia. Je to zdĺhavé a otravné, ale oplatí sa! Mne sa to úplne do čista nepodarilo, ale sem-tam nejaká šupka sa stratí. Potom to už ide ako po masle (alebo kokosovom oleji ). Oriešky pomelieme (ja som najskôr použila môjho elektrického strúhacieho pomocníka a najemno som domlela v mlynčeku na kávu), preložíme do hlbšej nádoby. Čokoládu postrúhame na jemno, pridáme spolu s ostatnými surovinami k orieškom a ponorným mixérom vymixujeme do hladka.
Dobrú chuť! 

MÔJ TIP: Asi by bolo ideálne použiť výkonný mixér, ktorý by nátierku vymixoval na úplne jemný krém. Keďže ja taký nemám, v našej nátierke sú maličké chrumkavé kúsky orieškov. A možno je to tak lepšie.

(tento recept pre Vás pripravila Ivanka - Vegetariánka s láskou k zdravému jedlu)

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa