Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Vyprážaná baza

Publikované 05-06-2019 2447
Obľúbené0

Bylinkári ju poznajú ako "kompletnú liečivú truhlicu", pretože má množstvo terapeutických a imunitných vlastností. Naše staré mamy si s ňou vedeli poradiť aj v kuchyni. Bazový sirup mi bude vždy evokovať leto u starej mamy na dediny. Ale pamätám si aj na jeden recept, ktorý som ako dieťa nie úplne docenila.

VYPRÁŽANÁ BAZA

Budeme potrebovať:

málo rozkvitnuté kvety bazy
2 dcl mandľového mlieka
3 vajíčka
ryžová hladká múka 
kokosový olej 

Ako na to: 

Do vody pridáme mlieko, vajíčka a precízne rozmiešame. Pridáme hladkú múku, ktorú dôkladne vymiešame, aby sme nemali hrudky. Cesto osolíme alebo osladíme podľa chuti. 

TIP: Správna konzistencia cesta by mala byť ako na palacinky, čiže trošku hustejšia. Ak sa vám bude cesto zdať príliš husté, pridajte ešte vodu na rozriedenie. 

Na panvici rozpálime olej. Kvety by mali byť počas smažena ponorené v oleji. Opláchnuté kvety bazy namáčame v pripravenom ceste, necháme trošku odkvapkať a vložíme do oleja. Osmažíme z každej strany. 

Podávanie: 

Tento recept si pamätám v sladkej verzii. Starká nám ho robila s cukrom a škoricou. Ale viem si ho predstaviť aj v slanej verzii s čerstvou zeleninou. Vyskúšajte a dajte nám vedieť :) 

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa