Vyhľadávanie na blogu

Vegánske vianočné medovníky

Pulibkované: 01.12.2019 13:00:00
Kategórie: Koláče, zákusky, dezerty, torty , Vegánske recepty , Zdravé recepty

Vegánske vianočné medovníky

Na predvianočný čas sme si pre vás pripravili jeden výborný, nami odskúšaný, recept na medovníky, ktoré k Vianociam patria. Vyskúšali sme aj vegánsku verziu a priznáme sa skromne, sú super! Budete prekvapení, aké chutné môžu byť medovníky, aj keď v nich nie sú klasické suroviny, na ktoré sme z detstva zvyknutí. 

Budete potrebovať: 

Poďme na to: 

  1. Vo väčšej miske si zmiešajte všetky sypké ingrediencie (múku, oriešky, cukor, kypriaci prášok a perníkové korenie). 
  2. K sypkým surovinám pridajte roztopený kokosový olej, mliečko, javorový sirup, popučený banán a nastrúhaný zázvor.

  3. Ručne vymieste cesto a nechajte ho na noc na chladnom mieste.
  4. Cesto si rozdeľte na menšie časti, aby sa vám s ním lepšie pracovalo.
  5. Vyvaľkajte si placku a formičkami vykrajujte medovníky.
  6. Každý medovník potrite olivovým olejom. 
  7. Rúru si vyhrejte na 170° a pečte 10 - 12 minút. Perníky musia byť pri vyberaní z rúry ešte mäkké, potom ostanú mäkké aj dni po pečení.    
  8. Vychladnuté perníky ozdobte napríklad orieškami alebo cukrovou ozdobou.

Suroviny k príprave medovníčkov aj vianočnú náladu na jednom mieste si vyzdvihnite na www.babickinazahrada.sk

Suroviny k príprave medovníčkov aj vianočnú náladu na jednom mieste si vyzdvihnite na www.babickinazahrada.sk

Súvisiace články

Pridať komentár