Kliknite pre viac produktov
Neboli nájdené žiadne produkty.
Vyhľadávanie v článkoch
Kategórie blogu
Posledné články
Posledné komentáre
Štítky

Šťaveľovo (Šóškovo) – Medvedia polievka s volským okom

Publikované 2017-04-18 806
Moje obľúbené0
Zelená polievočka, plná živín, je vhodná pre histaminikov, vegetariánov, ale aj ľudí, ktorí obľubujú tradičné ľahšie pokrmy.

Zelená polievočka, plná živín, je vhodná pre histaminikov, vegetariánov, ale aj ľudí, ktorí obľubujú tradičné ľahšie pokrmy. Podávaná na obed, či na večeru, zdravo zasýti a pridá pestrosť do nášho jedálnička.

Potrebujeme:

Viazaničku čerstvého Šťaveľu (Šóšky)

Viazaničku čerstvého Medvedieho cesnaku

4 PL Kokosového oleja na varenie

1 čl Himalájskej ružovej soli

1 – 2 čl Cukru z kokosových kvetov/Kokosového cukru

300ml Sójového mlieka/Sójového nápoja (ak je sladený, cukor vynechajte)

Hrsť mladej Cibuľky = Cíbikov zo záhradky od Babičky

Postup:

Šťaveľ (Šóšku) aj Medvedí cesnak umyjeme a v bavlnenej utierke zbavíme prebytočnej vody. Nakrájame na menšie kúsky.

V stredne veľkom hrnci roztopíme Kokosový olej. Pomaly doň vsypeme Šťaveľ aj Medvedí cesnak. Je potrebné stále miešať. Jednak, aby sa olej dostal všade. Druhak, aby neprihoreli. Šťaveľ rýchlo pustí vodu a zmenší svoj objem. Medvedí cesnak nie.

Po pár minútach je potrebné doliať asi 100ml vody a byliny povariť. Posolíme. Keď dôjde k varu, stíšime oheň na sporáku. Opatrne, za stáleho miešania, dolejeme 300 ml Sójového mlieka, alebo Sójového nápoja. Ak neobsahuje cukor, dochutíme asi 2 čl Kokosového cukru. Zo skúsenosti viem, že ak je nápoj sladený, nie je to potrebné.

Polievku varíme zhruba 30 minút. Po pol hodinke je už určite hotová. Necháme ju trochu vychladnúť a rozmixujeme ponorným mixérom.

Kým polievka chladne, pripravíme si volské oko. Odporúčam ho robiť na Kokosovom oleji a prevrátené. Je chutnejšie a ľahšie.

Podávame s mladou Cibuľkou, nadrobno nakrájanou.

Polievočku môžeme zahustiť s Ryžou, Jačmennými krúpami alebo Opekaným chlebíkom.

Uvedená porcia je vhodná asi pre 3 - 4 osoby.

 

DOBRÚ CHUŤ

--

Pre Babičkinu záhradu navarila Denisa Mateášiková

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď

Menu

Kontakt

Mobilný kontakt +421 (0) 948 849 894

Email: info@babickinazahrada.sk

Settings

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa