Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Špenátové vaničky so syrom a smotanou

Publikované 20-08-2021 Napísal 621
Obľúbené0

Letné špenátové vaničky so syrom a kyslou smotanou

.

Prísady na prípravu špenátových vaničiek

Náplň:

300 g mrazeného alebo čerstvého sekaného špenátu
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 konzerva červených fazúľ (hmotnosť po odkvapkaní asi 250 g)
2 PL oleja
2 PL paradajkového pretlaku
150 g kyslej smotany
citrónová kôra
soľ
mleté biele korenie
mletá rasca
50 g slnečnicových semienok
50 g strúhaného syra (napr. eidamu)

Na cesto 800 g čerstvého lístkového cesta

Na potretie 1 vajce

.

Príprava špenátových vaničiek

Dajte si rozmraziť špenát ak ste sa rozhodli pre tento variant. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Fazuľu z konzervy nechajte odkvapkať. Na panvici rozpáľte olej, postupne pridávajte cibuľku, cesnak, fazuľu, paradajkový pretlak, kyslú smotanu a citrónovú kôru.
Podľa chuti osoľte a okoreňte. Nakoniec vmiešajte slnečnicové semienka, odstavte a zmes nechajte vychladnúť.

Na prípravu vaničiek si na pomúčenej pracovnej ploche rozdeľte lístkové cesto na 3 časti a vyvaľkajte na pláty asi 30 × 40 cm (v závislosti od veľkosti plechu). Pláty ostrým nožom alebo ostrôžkou rozdeľte na 4 rovnaké obdĺžniky.
Kratšie strany obdĺžnikov šikmo zviňte. Potom zviňte aj dlhšie strany a špičky povytiahnite a zmotajte. Vaničky preložte na plechy vyložené papierom na pečenie. Každú vaničku naplňte špenátovou náplňou.

Na potretie si v pohári rozšľahajte vajíčko a pomocou štetca alebo pierka naneste na okraje vaničiek, navrchu náplň posypte syrom. Plech s vaničkami vložte do rúry predhriatej na 200 °C a pečte do zlatova.

Doba pečenia je asi 20 minút. Vaničky podávajte podľa chuti teplé alebo vychladnuté. Vaničky sú vynikajúce aj s ovčím syrom. Vaničky môžete podávať k zeleninovému šalátu alebo spolu s dresingom tzatziki.

.

Dobrú chuť

Štítok: špenát
Odporúčané články
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa