Kliknite pre viac produktov
Neboli nájdené žiadne produkty.
Vyhľadávanie v článkoch
Kategórie blogu
Posledné články
Posledné komentáre

Špenátové vaničky so syrom a smotanou

Publikované 2021-08-20 Napísal 188
Obľúbené0

Špenát, syr, smotana = letné a svieže jedlo alebo slané zelené spestrenie výdatného dňa

Letné špenátové vaničky so syrom a kyslou smotanou

.

Prísady na prípravu špenátových vaničiek

Náplň:

300 g mrazeného alebo čerstvého sekaného špenátu
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 konzerva červených fazúľ (hmotnosť po odkvapkaní asi 250 g)
2 PL oleja
2 PL paradajkového pretlaku
150 g kyslej smotany
citrónová kôra
soľ
mleté biele korenie
mletá rasca
50 g slnečnicových semienok
50 g strúhaného syra (napr. eidamu)

Na cesto 800 g čerstvého lístkového cesta

Na potretie 1 vajce

.

Príprava špenátových vaničiek

Dajte si rozmraziť špenát ak ste sa rozhodli pre tento variant. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Fazuľu z konzervy nechajte odkvapkať. Na panvici rozpáľte olej, postupne pridávajte cibuľku, cesnak, fazuľu, paradajkový pretlak, kyslú smotanu a citrónovú kôru.
Podľa chuti osoľte a okoreňte. Nakoniec vmiešajte slnečnicové semienka, odstavte a zmes nechajte vychladnúť.

Na prípravu vaničiek si na pomúčenej pracovnej ploche rozdeľte lístkové cesto na 3 časti a vyvaľkajte na pláty asi 30 × 40 cm (v závislosti od veľkosti plechu). Pláty ostrým nožom alebo ostrôžkou rozdeľte na 4 rovnaké obdĺžniky.
Kratšie strany obdĺžnikov šikmo zviňte. Potom zviňte aj dlhšie strany a špičky povytiahnite a zmotajte. Vaničky preložte na plechy vyložené papierom na pečenie. Každú vaničku naplňte špenátovou náplňou.

Na potretie si v pohári rozšľahajte vajíčko a pomocou štetca alebo pierka naneste na okraje vaničiek, navrchu náplň posypte syrom. Plech s vaničkami vložte do rúry predhriatej na 200 °C a pečte do zlatova.

Doba pečenia je asi 20 minút. Vaničky podávajte podľa chuti teplé alebo vychladnuté. Vaničky sú vynikajúce aj s ovčím syrom. Vaničky môžete podávať k zeleninovému šalátu alebo spolu s dresingom tzatziki.

.

Dobrú chuť

Štítok: špenát
Niečo pre vás
Odporúčané články

Ako motivovať deti jesť zeleninu a ovocie?

1107 2016-12-06
Obľúbené
Stretli ste sa s tým už? Apriórne odmietanie nových chutí z oblasti zeleniny a ovocia, často bez ochutnania. Myslím,...
Čítať ďalej

Špenátová polievka

1971 2016-09-22
Obľúbené
Na 2 PL oleja osmahneme cibuľku a 3 strúčiky cesnaku, pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu, osolíme, zalejeme...
Čítať ďalej

Zeleninové karbonátky

5989 2016-09-22
Obľúbené
Zeleninové fašírky :)
Čítať ďalej

Ovocné a zeleninové šťavy

2553 2016-09-07
Obľúbené
Veľa ľudí nepozná skutočné rozdiely medzi jednotlivými „džúsmi“. Snáď len ten najzákladnejší – lepší je ten, ktorý...
Čítať ďalej
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď

Menu

Kontakt

Mobilný kontakt +421 (0) 948 849 894

Email: info@babickinazahrada.sk

Settings

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa