
Špaldovo-jačmenné kaiserky
(vegánske, 12 kusov)
50 g jačmenných vločiek, 250 g špaldovej múky celozrnnej hladkej, 100 g špaldovej múky celozrnnej hrubej, 100 g jačmennej múky celozrnnej jemnej, 2 PL mletého sezamu, 2 čl soli, 1 čl koriandra, 1 čl hnedého cukru; 350 ml vlažnej vody, 20 g čerstvého droždia, 2 PL olivového oleja.
Vločky zalejeme vriacou vodou a necháme postáť aspoň 20 minút. Všetky suché suroviny zmiešame. Droždie rozmiešame vo vode (ja som časť vody nahradila vodou, v ktorej sa namáčali vločky), spolu s olejom a precedenými vločkami pridáme k múčnej zmesi a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť na teplom mieste. Potom ho preložíme na dosku, spracujeme na valček, rozkrájame na 12 častí, z ktorých tvarujeme kaiserky. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vlažnou vodou a necháme ešte 20 minút podkysnúť. Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 175°C 20 minút. Necháme ich vychladnúť na rošte.
Dobrú chuť!
(tento recept pre Vás pripravila Ivanka - Vegetariánka s láskou k zdravému jedlu)