Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Špaldovo-jačmenné kaiserky

Publikované 22-09-2016 2543
Obľúbené0

(vegánske, 12 kusov)


50 g jačmenných vločiek, 250 g špaldovej múky celozrnnej hladkej, 100 g špaldovej múky celozrnnej hrubej, 100 g jačmennej múky celozrnnej jemnej, 2 PL mletého sezamu, 2 čl soli, 1 čl koriandra, 1 čl hnedého cukru; 350 ml vlažnej vody, 20 g čerstvého droždia, 2 PL olivového oleja.


Vločky zalejeme vriacou vodou a necháme postáť aspoň 20 minút. Všetky suché suroviny zmiešame. Droždie rozmiešame vo vode (ja som časť vody nahradila vodou, v ktorej sa namáčali vločky), spolu s olejom a precedenými vločkami pridáme k múčnej zmesi a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť na teplom mieste. Potom ho preložíme na dosku, spracujeme na valček, rozkrájame na 12 častí, z ktorých tvarujeme kaiserky. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vlažnou vodou a necháme ešte 20 minút podkysnúť. Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 175°C 20 minút. Necháme ich vychladnúť na rošte.
Dobrú chuť!

(tento recept pre Vás pripravila Ivanka - Vegetariánka s láskou k zdravému jedlu)

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa