(vegánske, 12 kusov)
400 g celozrnnej špaldovej múky hladkej, 200 g múky T650, 350 ml vlažnej vody, 2 PL olivového oleja, 1 čl hnedého cukru, 1,5 čl soli, 20 g čerstvého droždia, ľan a sezam na posypanie.
Droždie rozpustíme vo vlažnej vode, zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste hodinu kysnúť. Na pomúčenej doske z neho vytvarujeme valec, ktorý rozdelíme na tri časti. Z každej vytvarujeme bochník a rozvaľkáme na hrúbku 3 mm. Rádlikom rozrežeme na štvrtiny, ktoré smerom do stredu zrolujeme a vytvarujeme rožky. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rožky potrieme vlažnou vodou, posypeme zmesou ľanu a sezamu. Semienka do cesta mierne zatlačíme. Necháme pol hodiny podkysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C 30 minút.
400 g celozrnnej špaldovej múky hladkej, 200 g múky T650, 350 ml vlažnej vody, 2 PL olivového oleja, 1 čl hnedého cukru, 1,5 čl soli, 20 g čerstvého droždia, ľan a sezam na posypanie.
Droždie rozpustíme vo vlažnej vode, zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste hodinu kysnúť. Na pomúčenej doske z neho vytvarujeme valec, ktorý rozdelíme na tri časti. Z každej vytvarujeme bochník a rozvaľkáme na hrúbku 3 mm. Rádlikom rozrežeme na štvrtiny, ktoré smerom do stredu zrolujeme a vytvarujeme rožky. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rožky potrieme vlažnou vodou, posypeme zmesou ľanu a sezamu. Semienka do cesta mierne zatlačíme. Necháme pol hodiny podkysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C 30 minút.
(tento recept pre Vás pripravila Ivanka - Vegetariánka s láskou k zdravému jedlu)