Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Soaphoria na čistenie pleti - recenzia

Publikované 04-12-2014 1273
Obľúbené0

Zimné čistky pleti so Soaphoria

Pri problematickej pleti sa zíde prírodná hĺbkovo čistiaca maska. A to ideálne aspoň raz do týždňa. A tu nastáva problém. Mávam obdobia, keď to spoľahlivo dodržujem a doprajem pleti aj iné, ošetrujúce masky ako napríklad medovú, alebo nimbovú. A potom sú obdobia, keď si na hĺbkovo čistiacu masku spomeniem, tak raz za pár týždňov…a potom si pleť žiada trochu serióznejšie čistenie..

cistenie pleti soaphoria1. Vyčistenie a exfoliácia

V prvom kroku je pleť potrebné vyčistiť a odstrániť odumreté bunky. Ak náhodou aj zabúdam na čistiace masky, píling si vždy doprajem aspoň raz týždenne. V opačnom prípade to nevyzerá pekne. Píling si môžete spraviť aj po čistiacej maske, no ja si ho radšej robím pred ňou.

2. Naparovanie

naparovacia tableta herbatab soaphoriaA tu prichádza do boja naparovacia tableta Herbatab od Soaphoria. Zložením aj správaním pripomína šumivé bomby do kúpeľa. A používa sa podobne – stačí ju vhodiť do misky s horúcou vodou, nad misku sa nakloniť a cez hlavu si prehodiť uterák, aby sa čo najviac pary spolu s výťažkami z kamiliek a esenciálnymi olejmi dostali na tvár. soaphoria herbatabPara otvorí póry a uvoľní nečistoty. Naparovanie nie vhodné pre citlivú pleť, najmä aj máte problém so žilkami, ružovkou, alebo srdcom. Ja som sa naparovala zhruba 10 minút. Po dokončení som mala pleť jemnú a mierne vypnutú. vyšumená zmes obsahuje bylinky a vonia najmä po šalvii. Môžte si ju naliať napríklad do kúpeľa.
Zloženie: sóda bikarbóna, kyselina citrónová,  kamilkový extrakt, kamilková voda, šlaviový extrakt, nechtíkový olej, spirulina

3. Ílová čistiaca maska

francuzsky il soaphoriaMedzi najlepšie masky na hĺbkové čistenie patria masky ílové. Prírodnú masku si môžete namiešať v podstate na mieru, stačí si vybrať íl, vhodný pre váš typ pokožky a zmiešať ich s bylinkovým čajom alebo kvetinovou vodou, s ktorou máte najlepšie skúsenosti. Ja mám mastnú a problematickú pleť (aspoň väčšinou :D) takže  používam francúzsky íl od Soaphoria (75g/3,9€). Inokedy používam rada aj bentonitový íl (ale ten je akurát minutý). Ja rada používam aj jablčný ocot, ktorý pomáha zbaviť pleť odumretých buniek a čistí póry. Ak nič z toho doma nemáte, môžte použiť aj trochu vychladnutej vody s rozpustenou naparovacou tabletou. Íl zmiešavam podľa oka, zhruba 2-3 čajové lyžičky s približne rovnakým množstvom tekutiny. Francúzsky íl vytvorí jemnú pleťovú masku, ktorá sa ľahko zmiešava, aplikuje aj zmýva  Nechám pôsobiť kým je maska vlhká. Keď začne schnúť a ťahať pleť, buď ju opäť navlhčím, alebo zmyjem. Maska vytiahne z pleti nečistoty, takže si potom občas do nej aj rýpnem, no :) Druhou možnosťou (ešte účinnejšou) je nechať masku pôsobiť aspoň 30 minút. V takom prípade je potrebné masku prekryť fóliou. Pokiaľ odolám a do tváre si nerýpnem, pleť ostane jemná vyčistená a póry sú stiahnutejšie. Pleť neostane červená ani podráždená, francúzsky íl sa mi skrátka páči :)

4. Finále

Ak sa mi chce, dám si ešte medovú alebo jogurtovú masku na dodanie hydratácie a upokojenie. Na pleť nanesiem niekoľko kvapiek pleťového oleja.

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa