
Sladká ovsená kaša na raňajky
Nie je nič lepšie ako začať ráno teplými a výdatnými raňajkami, ktoré vás naštartujú na celý deň. A kaše všetkého druhu sú to pravé orechové.
Postup: Do horúcej vody so štipkou soli pomaly vmiešame: ovsené, ryžové vločky (alebo ryžovú, pohánkovú, kukuričnú krupicu, alebo zomletú špaldu, pohánku,…. ) a povaríme do zhustnutia. Kukuričné krupica chutí dobre len v bio kvalite. Ideálny pomer 1 šálka obilniny: 3 šálky vody.
Do hotového pridáme med, hrozienka, oriešky, ovocie alebo rôzne semiačka, môžeme dochutiť škoricou, troškou masla, alebo ľanovým, či makovým olejom lisovaným za studena, podľa chuti. Kaša z ryžovej krupice je veľmi dobrá nasladko posypaná kokosom (alebo na suchej panvici opraženým kokosom). To je vynikajúca pochúťka.
Tip: Keď vám vystane viac takejto kaše z raňajok, stačí pridať do nej kakao, posypať opraženým kokosom a nechať stuhnúť na poobedňajší zákusok.