
Vyhľadať "orgány"
Jar – začína očista tela. Ach, tá pečeň!
Prečo na jar viac pobolieva pečeň a žlčník? Tieto rady vám pomôžu k ceste za zdravšími orgánmi.
Čítať ďalej
Ako na zápal pľúc. Príčiny, príznaky, uzdravenie aj prevencia pred zápalom pľúc
Čítať ďalej
Energia a vplyv potravín na orgány - cícer
Strukoviny patria medzi obľúbenú súčasť našich jedálničkov už od nepamäti. Majú v sebe množstvo vlákniny, ktorá je prospešná pre naše trávenie a umožňuje nám zbaviť sa viacerých žalúdočných problémov. Jedna strukovina...
Čítať ďalej
Energia a vplyv potravín na orgány - pšeno
Pšeno je proso bez šupiek. Malé žlté guličky si mnohí zamieňajú s kuskusom. Je to vzácna obilnina, ktorá je ako jediná zásaditá = neprekysľuje organizmus. Slúži ako zdroj mnohých vitamínov a minerálov.
Pšeno je...
Čítať ďalej
Energia a vplyv potravín na orgány - šošovica
Šošovica obsahuje trikrát viac vápnika než obilniny a sedemkrát viac železa ako špenát. Zo všetkých strukovín je najbohatšia na bielkoviny a obsahuje najmenej tukov. Šošovica má v sebe veľa železa - podporuje tvorbu a...
Čítať ďalej
Energia a vplyv potravín na orgány - ryža
Chutne pripravená celozrnná ryža je zdravá a ľahko sa s ňou chudne bez hladovania. Najhodnotnejšou zložkou ryže sú komplexné sacharidy, z ktorej si telo zoberie až 85% energie. Ryža vaše telo príjemne zasýti,...
Čítať ďalej