
Vyhľadať "obilniny"
Energia a vplyv potravín na orgány - cícer
Strukoviny patria medzi obľúbenú súčasť našich jedálničkov už od nepamäti. Majú v sebe množstvo vlákniny, ktorá je prospešná pre naše trávenie a umožňuje nám zbaviť sa viacerých žalúdočných problémov. Jedna strukovina...
Čítať ďalej
Energia a vplyv potravín na orgány - pšeno
Pšeno je proso bez šupiek. Malé žlté guličky si mnohí zamieňajú s kuskusom. Je to vzácna obilnina, ktorá je ako jediná zásaditá = neprekysľuje organizmus. Slúži ako zdroj mnohých vitamínov a minerálov.
Pšeno je...
Čítať ďalej
Energia a vplyv potravín na orgány - šošovica
Šošovica obsahuje trikrát viac vápnika než obilniny a sedemkrát viac železa ako špenát. Zo všetkých strukovín je najbohatšia na bielkoviny a obsahuje najmenej tukov. Šošovica má v sebe veľa železa - podporuje tvorbu a...
Čítať ďalej
Ďalší zo série zahrievajúcich vegetariánskych jedál, tentokrát s použitím raže - obilniny, ktorá je výborná pre vaše trávenie, zdravé cievy, ale aj vlasy.
Čítať ďalej
Aký význam majú v našom jedálničku obilniny? Ktoré používate pravidelne? Poznáte obilniny ako canihua, či quinoa?
Čítať ďalej