Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Raw parmezán

Publikované 16-09-2016 2450
Obľúbené0

Tak toto ma dostalo !! Keď som prývkrát ochutnala raw parmezán, neskončila som, kým nebola krabička prázdna !

Toto nie je obyčajná náhrada parmezánu, ktorú ako alternatívu vyhľadávajú vegáni, či alergici na laktózu, toto je "pokrm", ktorý by mal byť súčaťou bežného jedálnička, či ste raw, vegán alebo čokoľvek iné.

Je výborný na posyp cestovín, polievok, praženice, hrianky, šalátov a všade tam, kde obvykle dávate parmezán, ale aj kde ho nedávate.

Ide nielen o zdravšiu, ale aj lacnejšiu alternatívu, na ktorú potrebujete len 3 ingrediencie:

1 hrnček vlašských rechov (zdroj zdravých olejov)

1 čl himalajskej soli (je so zníženým obsahom sodíka, neupcháva cievy, nezvyšuje tlak)

1/4 hrnčeka lahôdkového droždia (nazývané aj Tebi droždie), ide o neaktívne droždie, ktoré nenakysne, nezaťažuje žalúdok, nespôsobuje kyselinu, či nadúvanie, má vysoký obsah vitamínu B, je vhodné pre športovcov, vegetariánov, mamičky aj deti. Nájdete ho TU.

Všetky suroviny zmiešate v mixéri s S nožmi, v takom kde zvyknete mixovať orechy na koláč :) nemixujte dlho, aby vám nevznikla orechová masa, parmezán by mal byť sypký alebo hrudkovejší - presne tak ako to máte radi. Hotovo :) Uchovávame v chladničke. Vydrží dlho (ale u nás nie :)

Pozn: farba parmezánu záleží na tom, či je tebi droždie svetlejšie, teda bez jačmenného sladu, alebo tmavšie s ním (to druhé krajšie vonia ).

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa