Domáci rakytníkový sirup
Rakytníkové plody rozmačkáme a prefiltrujeme cez plátno alebo husté sitko. Na 1500 ml rakytníkovej šťavy pridáme 2 kg cukru (môže byť trstinový cukor alebo aj biely, zdá sa, že je ho dosť, ale rakytníková šťava je sama o sebe kyslá).
Necháme dôjsť k varu, zoberieme penu a ešte horúce plníme do čistých fliaš alebo zásobníkov na ľad. V podobe kociek potom môžeme pridávať do vody na osvieženie alebo do čaju :)
Viac o rakytníku nájdete aj na našej stránke.
(tento recept pre Vás pripravilEvka Francová - Kuchařka ze Svatojánu.)
Iv*** *****vá 04-10-2020
Sirup je vynikajúci, mám to vyskúšané a veľmi dobrý nápad je aj vo forme kociek do mrazničky. Užívajme vitamíny, ktoré máme doma a je ich teda celkom dosť, všade okolo nich chodíme.