Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Pšenový nákyp

Publikované 22-09-2016 1502
Obľúbené0

Pšeno milujem! Nie len že má vynikajúcu chuť, ale obsahuje aj množstvo výživných látok, najmä železa a vitamínov skupiny B. V kombinácii s tekvicou a orechmi je jeho chuť jednoducho neodolateľná! ;-)

150 g pšena, 400 ml ovseného  mlieka, 200 ml vody, štipka soli, 500 g na hrubo postrúhanej maslovej tekvice, 100 g pomletých orechov, 3 PL oleja, 1 vanilkový cukor BIO, 5 PL javorového sirupu, 1 čl škorice, 2 vajcia; tekvica na ozdobenie; olej a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy.

Mlieko a vodu so štipkou soli necháme zovrieť. Pšeno trikrát sparíme vriacou vodou, vysypeme do vriaceho mlieka, zakryjeme a na slabom ohni varíme asi 15 minút, kým sa vyparí všetka voda. Do uvarenej kaše zamiešame tekvicu, orechy, olej, javorový sirup, vanilkový cukor, škoricu a necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše zamiešame žĺtky a sneh z bielkov. Zapekaciu misu vymastíme olejom, vysypeme strúhankou a cesto do nej prelejeme. Ozdobíme kúskami tekvice. Pečieme hodinu v rúre vyhriatej na 150°C.

MOJE TIPY: Ak vynecháte vajcia, nákyp bude 100% vegánsky. Chuť bude tak isto výborná, len bude mať hutnejšiu konzistenciu.

Nákypy pečiem v teplovzdušnej rúre vždy súbežne s chlebom – keďže jedno aj druhé sa pečie dlho, snažím sa využiť čas a ušetriť energiu. :)

 

(tento recept pre Vás pripravila Ivanka - Vegetariánka s láskou k zdravému jedlu)

Náš TIP: ak chcete variť a piecť ešte trošku zdravšie, tak nahraďte vanilkový cukor pravým vanikovým práškom, ktorý vzniká pomletím suchých vanilkových luskov, stačí vám štipka na to, aby celé jedlo prevoňala bez zbytočného pridania cukru :)

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa