Vyhľadávanie na blogu

Pšenové koláčiky

Pulibkované: 14.10.2016 12:12:57
Kategórie: Bezlepkové recepty , Bezmliečne recepty , Koláče, zákusky, dezerty, torty , Vegánske recepty , Vegetariánske recepty , Zdravé recepty

Pšenové koláčiky

(vegánske)

Pšeno patrí k mojim najobľúbenejším obilninám pre sladko-orieškovú chuť. Úžasné je aj svojimi liečivými účinkami – obsahuje veľa železa, vitamínov skupiny B a fytochemikálií. Ostatné prísady výživovú hodnotu pšena dopĺňajú o ďalšie zdraviu prospešné látky, čo z týchto koláčikov robí superzdravú maškrtu. 
1,5 šálky pšena, 7 š vody, 4 PL jemných ovsených vločiek, 3 PL hnedého cukru, štipka soli, 1 čl perníkového korenia, 50 g oleja alebo masla, 5 PL kokosu, 5 PL hrozienok, nelúpané mandle na ozdobenie.
Hrozienka zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Pšeno 3x sparíme vriacou vodou, nasypeme na horúcu veľkú panvicu (alebo do hrnca s nepriľnavým dnom), chvíľu pražíme, pridáme ovsené vločky, zalejeme vriacou vodou, dochutíme štipkou soli, cukrom, korením a veľmi pomaly varíme, kým sa všetka voda vpije (asi 30 minút). Potom zosilníme plameň a za stáleho miešania dovaríme veľmi hustú kašu (na hornom obrázku). Necháme úplne vychladnúť. Hrozienka zlejeme, posekáme, spolu s tukom a kokosom vmiešame do cesta, z ktorého tvarujeme koláčiky a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie, ozdobíme mandľami. Pečieme v rúre vyhriatej na 175°C 15 minút.

(tento recept pre Vás pripravila Ivanka - Vegetariánka s láskou k zdravému jedlu)

Pridať komentár