Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Pre blaho celého tela:)

Publikované 10-09-2016 8394
Obľúbené0

KUCHYNSKÁ SOĽ

Obe zložky kuchynskej soli – sodík a chlorid – upravujú tlak tekutín v organizme, chránia pred väčšou stratou vody a regulujú tráviaci systém. Pri vonkajšom použití pôsobí prekrvujúco, detoxikačne, osviežujúco.

SOĽNÉ OBKLADY
Naplňte malé bavlnené vrecúško kuchynskou soľou a nahrejte ho v sporáku. Ohriate priložte na bolestivé ucho. Obklady môžete použiť aj proti opuchom - najprv soľ nasucho pražte a potom ňou naplňte bavlnené vrecko. Prikladajte na bolestivé miesta podľa potreby.

SLANÉ DETOXIKAČNÉ ZÁBALY
Sú vhodné ako pri celkovej očiste tela, tak aj pri ochoreniach z prechladnutia.
Ponorte najlepšie flanelovú košeľu alebo uterák do slanej vody (30g na liter vody). Dobre vyžmýkané si oviňte okolo tela, ľahnite si do postele a zabaľte sa do teplej deky. Asi za hodinu a pol sa začnete potiť, čo je signál, že sa aktivovala látková výmena. Soľný zábal pôsobí na organizmus veľmi silne, preto ho neodporúčame používať veľmi oslabeným, chorým ľuďom.

PREKRVUJÚCE ZÁBALY NA NOHY
Obdobou predošlých zábalov na telo, sú zábaly na nohy. Hodia sa najmä pre tých, čo trpia na „studené nohy“.
Do toho istého pomeru vody namočíme ponožky, dobre vyžmýkame, dáme si ich na nohy a zabalíme do sucha (alebo si natiahneme ešte jedny suché ponožky). Necháme pôsobiť aspoň hodinu. Potom osprchujeme vlažnou sprchou. Táto kúra dobre pôsobí aj pri problematických stavoch dny (opuchy a zápaly prstov).

PROSTRIEDOK PROTI BRADAVICIAM
Polievkovú lyžicu soli zmiešajte s polievkovou lyžicou octu. Niekoľkokrát denne touto zmesou potierajte bradavice až do vymiznutia.

SLANÝ OLIVOVÝ OLEJ
Starý domáci recept je výborný na mierne popáleniny. Soľ zmiešajte s olejom v pomere 1:3 a zmesou potierajte boľavé miesta, zabráni vzniku škvŕn po popálení. Nepoužívajte na otvorené rany!


MORSKÁ SOĽ
Je známa ako bohatý zdroj rôznych zdraviu prospešných minerálov, najmä horčíku a draslíku. Odporúča sa používať ju nielen na vnútorné (v kuchyni), ale aj na vonkajšie použitie. Najúčinnejšia je soľ z Mŕtveho mora, ktorá sa osvedčila najmä pri kožných ochoreniach, ochoreniach dýchacích ciest, reume či nervovom vyčerpaní.

PEELING NA TELO
Ak chcete dosiahnuť nielen jemnú a hladkú pleť, ale aj prekrvenie a detoxikáciu tela, doprajte si raz za čas soľný peeling. Na vlhkú pokožku si naneste hrubú vrstvu morskej soli a jemne ju trite. Tvár však vynechajte. Osprchujte sa vlažnou vodou. Ak máte problémy s veľmi suchou a svrbivou pokožkou, skúste zmiešať soľ s olivovým olejom v pomere 2:1 a touto zmesou potierajte rovnomerne celé telo. Napokon sa osprchujte.

SOĽNÝ RELAXAČNÝ KÚLPEĽ
Kúpeľovú soľ z Mŕtveho mora (dostať v drogériách, lekárňach) najprv rozpusťte v malom množstve teplej vody. Na vaňu stačí okolo 300 – 500 g. Slaný koncentrát nalejte do 36 až 38 stupňov Celzia teplej vody. Poležte si v nej asi štvrťhodinku, potom sa osprchujte, zabaľte do osušky a ešte aspoň hodinku relaxujte v posteli. Kúpeľ podporuje dobrý spánok, je vhodný pri zápalových ochoreniach kĺbov, reume a celkovom vyčerpaní.

MASKA Z MORSKEJ SOLI
Soľ zmiešajte s medom v pomere 1:1 a naneste na tvár. Nechajte pôsobiť asi 15 minút. Maska prekrvuje, otvára póry a zároveň čistí pleť.

KYSLO-SLANÝ MED
Recept používaný už v starovekom Grécku ako kloktadlo pri bolestiach v hrdle. Tiež sa zvonka natieral pri bolestiach kĺbov a chrbtice, či pri vyskočených stavcoch. Je výborný aj na rozpúšťanie hlienov. Zmiešajte 30g morskej soli, 100ml octu, 200ml vody a 300g medu. Na miernom ohni zvarte, naplňte do pohárov a nechajte vychladnúť. Používajte podľa potreby.



GLAUBEROVA SOĽ
Známa je aj pod názvom magnézia alebo síran horečnatý, či magnézium sulfuricum. Dostať ju bežne v lekárni alebo v obchodoch s výživovými doplnkami. Má liečivý vplyv na tráviace orgány, pečeň, žlčník, obličky i pokožku. Pri vnútornom užívaní pôsobí ako preháňadlo, má žlčopudné, protikŕčové a ukľudňujúce účinky. Ako preháňadlo na očistu tela a pre peknú pokožku ho radi používajú modelky a hollywoodske hviezdy.

ŽLČNÍKOVÁ OČISTA
Je vhodná na očistu žlčovodov v pečeni a žlčníku, ako aj na očistu čriev.
30g prášku rozmiešame v 100ml teplej vody a vypijeme na lačný žalúdok. Potom si ľahneme na pravý bok a pod pečeň si dáme teplý termofor. Zostaneme ležať asi dve hodiny. Kúru prevádzajte buď Medzi 7.-9. hodinou ráno, alebo medzi 23.–3. hodinou nadránom. Počítajte s viacnásobným vyprázdňovaním čriev. Neustále doplňujete tekutiny. Neodporúčame pri veľkých žlčníkových kameňoch!

NÁPOJ PROTI BOLESTI HLAVY
Polievkovú lyžicu glauberovej soli rozpustite v litri vody, Pridajte šťavu z jedného citróna a tri lyžice medu. Zamiešané pite po malých dúškoch. Nápoj je účinný aj pri vysokom krvnom tlaku na jeho zníženie.

ROZTOK PRI EKZÉMOCH
Jednu lyžičku glauberovej soli rozmiešajte v 50ml teplej vody a vypite. Ďalej zapite zeleným čajom. Na oblasť pečene si priložte teplý zábal z olivového alebo ricínového oleja.

Liečivé spojenie - med a škorica

O liečivých účinkoch medu a škorice .... milujem "recepty" pre zdravie, ktoré sú jednoduché, účinné, zdravé a ešte aj chutnééé :), pozrite, pri čom všetkom táto dobrá kombinácia pomáha:

Zistilo sa, že zmes medu a škorice lieči väčšinu chor
ôb. Ajurvédska medicína po stáročia používa med ako dôležitý liek.

Dnešní vedci akceptujú med ako veľmi účinný liek na všetky druhy chorôb bez vedľajších účinkov.

Dnešná medicína uvádza, že napriek sladkosti medu, pri správnom dávkovaní diabetikom neublíži.

Známy magazín Weekly World News (vydávaný v Kanade) z 17. januára 1995 uviedol zoznam chorôb, ktoré je možné liečiť zmesou medu a škorice, podľa výskumu západných vedcov.

ARTRITÍDA

Jednu časť medu rozmiešajte v dvoch častiach vlažnej vody a pridajte malú čajovú lyžičku mletej škorice. Vytvorte pastu a jemne ju vmasírujte do kože na bolestivom mieste.

Bolesť by mala vo väčšine prípadov ustúpiť behom 15 minút.

Pacienti trpiaci artritídou môžu každodenne požívať šálku horúcej vody s dvoma lyžičkami medu a malou lyžičkou mletej škorice. Pri pravidelnom užívaní sa dá vyliečiť i chronická artritída.

V nedávnom výskume univerzity v Kodani sa zistilo, že pri liečení pacientov zmesou jednej čajovej lyžičky medu a polovičky čajovej lyžičky mletej škorice pred raňajkami, lekári zistili, že behom mesiaca z 200 liečených ľudí sa 73 bolestí úplne zbavilo. Väčšina z týchto pacientov nedokázala bez bolestí chodiť, či inak sa pohybovať, no po terapii sa im uľavilo.
VYPADÁVANIE VLASOV

Ľudia trpiaci vypadávaním vlasov, či plešatením môžu pred kúpeľom aplikovať pastu z teplého olivového oleja, jednej lyžičky medu, čajovej lyžičky mletej škorice, nechať účinkovať cca 15 minút a potom vlasy omyť.


ZÁPAL MOČOVÝCH CIEST

Zmiešajte dve čajové lyžičky mletej škorice a jednu čajovú lyžičku medu v pohári vlažnej vody a vypite. Zmes ničí baktérie v močových cestách.

BOLESTI ZUBOV

Spravte pastu zo zmesi mletej škorice (1 čajová lyžička) a medu (5 čajových lyžičiek) a aplikujte na boľavý zub. Opakujte trikrát denne až do ustúpenia bolesti.

CHOLESTEROL

Dve čajové lyžičky medu a tri čajové lyžičky mletej škorice zmiešané v 0,5 l čaju, podávanom pacientovi s vysokou hladinou cholesterolu, znižuje hladinu cholesterolu o 10 percent počas dvoch hodín.

Ako u pacientov s artritídou – pri pravidelnom požívaní 3krát denne, znižuje úroveň cholesterolu.

PRECHLADNUTIE

Pacienti s bežným alebo vážnym prechladnutím by mali 3krát denne požívať zmes teplého medu s 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice.

Tento proces lieči najvážnejší kašeľ, prechladnutie a čistí nosné dutiny.
NEPLODNOSŤ

Yunani a Ajurvédovia používajú med v medicíne na posilnenie mužského spermatu.

Na liečbu impotencie muži pravidelne užívajú dve lyžičky medu pred spaním.

V Číne, Japonsku a na Ďalekom Východe ženy, ktoré majú problémy s počatím, a na posilnenie maternice, po stáročia konzumujú mletú škoricu.

ŽALÚDOČNÉ PROBLÉMY

Med s mletou škoricou lieči bolesť žalúdka a žalúdočné vredy.

PLYNATOSŤ

Podľa štúdií z Indie a Japonska sa ukazuje, že med, spolu s mletou škoricou, znižuje plynnatosť a bolesť žalúdka

OCHORENIA SRDCA

Zmiešajte med a mletú škoricu. Aplikujte na chlieb miesto džemu a pravidelne konzumujte na raňajky.

Táto zmes redukuje cholesterol v žilách a chráni pred rizikom infarktu. Užívanie po infarkte napomáha vyhnúť sa riziku ďalšieho infarktu.

Pravidelné užívanie hore uvedeného procesu lieči stratu dychu a posilňuje činnosť srdca.
IMUNITNÝ SYSTÉM

Denné používanie medu a mletej škorice posilňuje imunitný systém a chráni telo pred baktériami a napádaním vírusmi. Vedci zistili, že med obsahuje rôzne vitamíny a veľké množstvá železa. Pravidelné užívanie medu posilňuje biele krvinky pri boji s baktériami a vírovými ochoreniami.

TRÁVENIE

Troška mletej škorice zmiešaná s 2 čajovými lyžičkami medu pred jedlom znižuje kyslosť a napomáha tráveniu ťažkých jedál.

CHRÍPKA

Vedec v Španielsku dokázal, že med obsahuje prírodný ingredient, ničiaci baktérie chrípky a chrániaci pred ňou pacienta.

DLHOVEKOSŤ

Čaj z medu a mletej škorice, pravidelne užívaný, spomaľuje starnutie.

Zmiešajte 4 lyžičky medu, 1 lyžičku mletej škorice v 3 šálkach vody a uvarte ako čaj. 3-4krát denne vypite 2 šálky, udržiava kožu čerstvú a spomaľuje jej starnutie. Taktiež sa predlžuje dĺžka života a začnete sa cítiť mladší!

AKNÉ

Vytvorte zmes z 3 čajových lyžičiek medu a 1 čajovej lyžičky mletej škorice. Aplikujte túto pastu pred spaním na akné a ráno ju zmyte vlažnou vodou. Po dvoch týždňoch každodenného užívania by malo akné úplne zmiznúť.
KOŽNÉ OCHORENIA

Ekzém, lišaj a všetky typy kožných infekcií je možno liečiť zmesou medu a mletej škorice (pomer 50:50).

ÚBYTOK HMOTNOSTI

Každé ráno nalačno, polhodinu pred raňajkami, a v noci, pred spaním, vypite prevarenú zmes medu a mletej škorice. 2 PL medu 1 ČL škorice rozpustite v šálke horúcej vody.

Pri pravidelnom užívaní znižuje hmotnosť i u najobéznejších osôb. Pravidelné užívanie neumožňuje tuku usádzať sa v tele, aj keď človek požíva vysokokalorické jedlá a nápoje.

RAKOVINA

Nedávny výskum v Japonsku a Austrálii odhalil úspešnú liečbu rakoviny žalúdka a kostí. Pacienti trpiaci týmito druhmi rakoviny by mali denne konzumovať jednu čajovú lyžičku medu a mletej škorice po dobu jedného mesiaca, trikrát denne, a pokračovať v onkologickej liečbe.
ÚNAVA

Nedávne štúdie ukázali, že obsah cukru v mede pôsobí na telesnú silu skôr pozitívne, než škodlivo. Starší ľudia, požívajúci med a škoricu, sú oveľa čulejší a flexibilnejší. Dr. Milton, ktorý v tejto otázke vykonával rozsiahly výskum, hovorí, že polovička čajovej lyžičky medu, rozpustená v pohári vody so štipkou škorice, požívané denne po umytí zubov, a poobede okolo tretej hodiny popoludní, kedy začína klesať telesná vitalita, behom týždňa túto vitalitu zvýši. 1 PL medu a 1 ČL škorice zmiešajte s horúcou vodou a pite denne okolo 15-stej hodiny.

ZÁPACH Z ÚST

Mnohí ľudia v južnej Amerike ráno zmiešajú čajovú lyžičku medu a mletej škorice v horúcej vode, túto zmes používajú na kloktanie, aby bol ich dych čerstvý po celý deň.

STRATA SLUCHU

Zmes medu a mletej škorice (50:50) denne konzumovaná, pomáha v obnovovaní sluchu.


PROPOLIS

Propolis je liečivou látkou používanou od dôb egyptských faraónov. Je  to prírodná lepkavá hmota príjemnej aromatickej vône. Suroviny na tvorbu propoilisu zbierajú včely a slúži im okrem iného na dezinfekciu priestorov a tmelenie otvorov. Propolis vytvárajú včely spoločne s medom avšak v ďaleko menšom množstve z čoho vyplýva aj jeho vzácnosť. Najznámejšou formou využitia liečivého propolisu je tinktúra, ktorá má nasledovné účinky:

  • dezinfekčné - brzdí, ničí a usmrcuje niektoré baktérie (afty, akné, opary,ekzémy, lišaje atd.)
  • anestetické - tlmí citlivosť a bolesť (zubov, hlavy)
  • stimulačné - povzbuzuje imunobiologický systém organizmu (celková únava a vyčerpanosť)
  • antitoxické - ruší účinky niekterých jedov a toxinov
  • antivírusové - črevné virózy, chrípky, angíny
  • protizápalové - zápal močových ciest, ľadvín, pľúc, nosných dutín
  • dermatoplastické - podporuje a urýchľuje hojenie rán


TINKTÚRA:
1 dcl 60% liehu a cca 2 poriadne kopcovite polievkove lyzice sucheho propolisu. Do čistej SUCHEJ sklenenej nadoby nasypeš propolis, naleješ lieh. Zatvorené to necháš 3-4 dni lúhovať, až to bude tmavohnedé. Keď si spomenieš - pretrepeš poriadne 2-3x denne. Potom to cez papierovy filter na kavu alebo husto naskladanu gazu precedis do nadoby SUCHEJ (ak by bola nadoba od kvapiek vody, tak ti zbeleje). Zatvorené potom skladujes v chladničke a používaš dla potreby.

KÚRA S MEDVEDÍM CESNAKOM
Až do konca mája – ešte pred kvitnutím, máme čas nazbierať si túto rastlinku (len pozor – nepomýliť si ho s konvalinkou!). Má podobné účinky ako kuchynský cesnak, ale omnoho liečivejšie. Je vhodný najmä na prečistenie krvi pri chronických kožných chorobách a nečistej pleti, podporuje pamäť a prečisťuje cievy od usadenín. Predchádza vápenateniu ciev a navyše upravuje krvný tlak. Navyše prečisťuje aj žalúdok a črevá. Bylinku zbierame v dňoch Leva alebo Panny, či za splnu.

Ako na to: Fľašu voľne až po hrdlo naplníme nadrobno nakrájanými listami alebo cibuľkami, zalejeme 38 – 40% ražným alebo iným kvalitným liehom a postavíme na 14 dní na slnečné miesto alebo do blízkosti tepelného zdroja. Každý deň poriadne pretrepeme. Po vylúhovaní scedíme. Užívame denne 10-15 kvapiek s troškou vody.

 

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa