Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Poznávame bylinky - slez nebadaný

Publikované 11-05-2016 14480
Obľúbené0

Bylinka, ktorú z počutia možno poznáte skôr ako božie koláčiky alebo pánbožkove syrečky. Aj keď má rastlinka v názve prívlastok nebadaný, jej priaznivé účinky na ľudský organizmus sú viac ako výrazné. Je veľmi silným bojovníkom so zápalmi. Lieči zápal ústnej dutiny a priedušiek, ako aj zápal žalúdka a močového mechúra. So slezom by ste mali poraziť aj silné zachrípnutie, kašeľ, dokonca aj ťažký emfyzém (rozdutie pľúc), ktorý spôsobuje dýchavičnosť. Suma sumárom, s touto zázračnou rastlinkou sa počas zimy určite oplatí byť priateľom.

Príprava čaju za studena:

Ak ste sa rozhodli vyskúšať slez, potom nezabúdajte na hlavné pravidlo prípravy čaju. To spočíva v macerácii, teda v príprave nápoja za studena.

Na macerát potrebujeme vrchovatú čajovú lyžičku byliny, ktorá sa vylúhuje v studenej vode z večera do rána. Ráno sa tekutina prihreje a popíja. Dve až tri šálky mierne zohriateho macerátu denne.

V prípade zápalu priedušiek, či rozdutia pľúc sa odporúčajú aplikovať obklady, ktoré pripravíme zo zvyškov macerovanej rastlinky. Tie zmiešame s jačmennou múkou a rozotrieme na ľanové plátno. Túto zmes prikladáme na postihnuté miesta.

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa