
Polievka z japonskej bielej reďkovky, zázvoru a cibule na kašeľ
Tento recept je vhodný tak ako prevencia pri nachladnutí, tak aj pri prvých príznakoch a potiažach. Vyháňa chlad a vietor z tela.
Polievka uvoľňuje kašeľ, pôsobí proti bolesti, slabosti organizmu a apatii v dôsledku nachladnutia
Potrebné suroviny na prípravu polievky z japonskej bielej reďkovky Daikon
- 3 hrnčeky (750 ml) vody
- 1 stredne veľká japonská biela reďkovka (Daikon), nakrájaná na malé kúsky (hranolčeky, pásiky)
- 1 polievková lyžica (15 g) nakrájaného čerstvého zázvoru
- nakrájaná väčšia cibuľa alebo 6 malých jarných cibuliek
Postup prípravy
V dostatočne veľkom hrnci priveďte vodu do varu. Vložte do nej bielu reďkovku a varte na stredne silnom ohni, až kým reďkovka zmäkne (cca 20 min)
Pridajte do hrnca nakrájanú cibuľu a zázvor. Plameň stíšte a varte na miernom ohni, pokiaľ sa odparia dve tretiny vody, čo bude približne 10 min.
Pochutnajte si s radosťou ešte keď je polievka horúca.
Dobrú chuť :)
recept prevzatý od https://www.tradicne-feng-shui.sk/odbornec-clanky-o-feng-shui/52-inska-medicina-a-akupunktura/342-polievka-na-uvonenie-kau-a-prechladutia
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď