Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Pohánkový dezert

Publikované 22-09-2016 1630
Obľúbené0

Privedieme k varu 1200 ml rastlinného alebo obyčajného mlieka s pol lyžičkou soli, vsypeme 260 g prepláchnutej pohánky, 50 g hrozienok a 100 g hrubo nalámaných vlašských orechov.

Varíme zvoľna na hustú kašu. Odstavíme z ohňa a vmiešame 80 g trstinového alebo iného zdravého cukru, 2 lyžice kokosového oleja a 70 g kokosu. Polovicu kaše vlejeme do vymastenej zapekacej misky a potrieme kyslým lekvárom, napr. marhuľovým. Do druhej polovice kaše vmiešame 3 lyžice kakaa alebo karobu a nalejeme ju navrch. Dáme vychladiť, vyklopíme a krájame alebo naberáme porcie. Na tanieri môžeme poliať rozmixovaným alebo nakrájaným ovocím (banány, jahody, maliny).

 

(tento recept pre Vás pripravila Evka Francová - Kuchařka ze Svatojánu.)

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa